“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

BAŞSAVCI KASIM KILIÇ “ DURUŞMALAR, KEŞİFLER VE İCRA İŞLEMLERİ 15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR”
    • 15 Haziran 2020 - 06:24:18

Kadirli Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Kılıç Duruşmaların, Keşiflerin ve İcra İşlemlerinin 15 Haziran’da başlayacağını söyledi.
Pandemi süreci boyunca adliyenin iş ve işlemlerinin kesintiye uğramaması için açık ve her zaman görevli bulundurulduğunu söyleyen Başsavcı Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Adliyelerde normalleşme dönemi 1 Haziran 2020 tarihinde hayata geçti. Buna göre, Bakanlığımızın kılavuz ve talimatları doğrultusunda maskesi olmayanlar ve herhangi bir iş ve işlemi olduğunu ispat edemeyenler adliyeye giremeyecekler. Adliyemize girişte Pandemi süreciyle birlikte başlayan ateş ölçümü devam edecek, yine girişte yapılacak ölçümlerde ateşi 38 dereceyi geçenler doğrudan sağlık kurumuna yönlendirileceklerdir. Adliye koridorlarında el dezenfekte aparatları yerleştirdik. Gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız.
Adliyelere girecek ve duruşma salonuna alınacak kişi sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlendi. Bu bağlam da Kadirli Adliyesine aynı anda personel hariç 99 kişi bulunabilecek
Güvenlik personeli ve Ön Büro çalışanlarımızın vatandaşlarımızla yoğun temaslarını düşünerek, yeterli miktarda tıbbi maske ve koruyucu gözlük ve eldiven temin ettik. Ayrıca maskesiz olarak duruşmaya katılacak vatandaşlarımız içinde yeterli ölçüde maskemiz bulunmaktadır.
Hakimler, savcılar, avukatlar ve tüm personel maske kullanacak. Duruşmaların gün içine yayılmasını sağlayacak düzenlemeler yapıldı. Cumhuriyet savcılıklarına, müracaatta sanık, tanık, müşteki gibi kişilerin sıra beklememesi için yeterli zaman aralığı bulundurulması sağlayacak tedbirleri aldık. Bu amaçla dava açma, duruşma, Cumhuriyet savcılıklarına müracaat, icra takibi gibi işlerde sosyal mesafe kuralları uygulanacak, Bu amaçla da en az bir buçuk metre aralıklarla zemin işaretlemesi yaptık.”
Mahkeme ve icra işlemlerinde harç masrafı ve diğer ödemeler mümkün olduğunca EFT, havale gibi yöntemler ile yapılmasının Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile mümkün olduğunu belirten Başsavcı Kılıç, “ Ayrıca,Adliyemizin Kantininden faydalanmak isteyen personel ve vatandaşlarımız ilgili genelgeler doğrultusunda tek kullanımlık Çay bardağı, kaşık, çatal, tabak gibi malzemelerle hizmet verecek olan adliye kantininden de faydalanabileceklerdir.” İfadelerini kullandı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz