“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

BAŞKAN TARHAN’DAN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI
    • 7 Mart 2021 - 18:38:29


BAŞKAN TARHAN’DAN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Çukurova’nın incisi, güzel Kadirli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Tarhan yayınladığı mesajda şunları kaydetti;
“4 Mart 1919’da Kadirlimiz de işgale uğrayan yerlerden biriydi.
Birinci Dünya Savaşının maddi ve manevi acılarını dindiremeden bize son darbeyi vurmak isteyenlere karşı yeniden ayağa kalktık. Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta görevlendirdiği Osman Tufan Bey’in önderliğinde başlayan Kurtuluş Harekatı sadece Kadirli’nin değil bütün Çukurova’nın kurtuluşuna da öncülük etmiştir.
Çukurova’nın Hürriyet ve İstiklal Güneşi 7 Mart’ta Kadirli’de doğmuştur. Bu güneş kısa sürede bütün Çukurova’yı aydınlatmıştır. Çukurova’da işgalden ilk kurtulan şehir olmakla övünürüz.
Bugün 7 Mart. Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Kadirli’mizin gurur günüdür. Bugün Kadirli’mizin Bayramıdır.
Bu gün, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Kadirli’de ateşle imtihan olduğu gündür.
Bugün “ya istiklal, ya ölüm” diyenlerin, gelecek nesiller için, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, ölümü seçtikleri gündür.
Kurtuluş Savaşı’nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, eşine az rastlanır bir özgürlük mücadelesi gerçekleştirmiş inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birini yazmıştır.
101 yıl önce bu gün Kadirli’nin üzerine 7 Mart günü istiklal güneşinin şafağı sökmüştür.
Bu yıl salgın nedeniyle buruk bir bayram geçirsek de inşallah önümüzdeki yıl hep birlikte coşkuyla kutlayacağımızı ümit ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Tufan Bey, kurtuluş mücadelesini yapanları ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene ! Ne Mutlu Bu Cennet Vatan İçin Can ve Kan Verenlere”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz