OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

BAŞKAN TARHAN “YARALARI SARMAK İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİK”
    • 11 Şubat 2023 - 20:11:54

BAŞKAN TARHAN “YARALARI SARMAK İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİK”

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin hemen ardından seferberlik ilan ettiklerini Kadirlimiz başta olmak üzere tüm deprem bölgelerine araç ve gereç ekip ve yaşam malzemeleri ile büyük bir dayanışma örneği sergilediklerini söyledi.

Depremin hemen ardından sahaya çıktıklarını söyleyen Başkan Tarhan, yaraları sarmak için büyük bir dayanışma ile depremin vurduğu her kentimize ulaştıklarını belirtti.

Yaraları hep birlikte saracağız diyen Başkan Tarhan “ Kadirli’de depremden en çok etkilenen yerlerden biridir. Tek tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Ancak hasarlı binalarımız var. Binaların hasar durumu, girilip girilmeyeceĝi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar yürütülüyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah tü. Kadirli’de yapılacak taramalar sonrasında vatandaşlarımızın evlerine girip giremeyeceği ile belli olacak.

KADİRLİ BELEDİYESİ BAŞARILI BİR SINAV VERMİŞTİR

Kadirli Belediyesi Aşevini depremin ardından açarak hemen çorba çıkarıp sokaktaki tüm vatandaşlarımıza sıcak çorba ikramıyla başlayan yardımlarımız çadır, masa sandalye yakacak ve soba gibi ihtiyaçları karşılayarak sürdü. İçme suyu gözünde depremden kaynaklı meydana gelen bulanıklık nedeniyle içme suyu ihtiyacı hasıl oldu ve hemen bu yönde çalışmalara başladık. Bir yandan da elektrik kesintileri nedeniyle ekmek yetersizliği baş göstermeden fırıncılarımızla sıkı bir yardımlaşma örneği ortaya koyarak bu sorunu da başlamadan bitirdik. Belediyemiz aşevimizi kapasitesinin üzerinde üretime geçirerek 15 bin kişilik yemek çıkarır hale getirdik.

Aşevimizden Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerine, Nurdağı’na Osmaniye merkez ve Bahçe ilçemize, Hatay’ın tüm ilçelerine yemek, su ve ekmek battaniye, çadır, gibi temel ihtiyaçları gönderdik. Bunun yanında mama, bez, soba mont, kıyafet gibi ihtiyaçlar da depremzedelerimize ulaştırdık.

KENTİMİZE GELEN DEPREMZEDELERİMİZE KUCAK AÇTIK

Depremin yıkıma uğrattığı illerimizden kentimize gelen vatandaşlarımızı Aşevimizde misafir edip konaklama merkezlerimizde veya bazı gönüllü ailelerimizin yanlarına yerleştirerek ağırladık. Yemek, su ve kıyafet noktasında da depremzedelerimize destek olduk.

AŞEVİMİZİ YARDIM ÜSSÜ HALİNE GETİRDİK

Depremden etkilenen 7’den 70’e her kesime hizmet eden yardım merkezi üssüne çevirdik. Bu merkezimizden cezaevlerinden, sığınma evlerine köylerden evlere kadar Depremin yıkıma yol açtığı Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’ye başta yiyecek ve su ihtiyaçları olmak üzere çadır, soba, yakacak, kıyafet, battaniye, ısıtıcı, çocuklara mama ve bez olmak üzere tüm ihtiyaçlara göre yardımlarımızı ulaştırdık.

ARAÇ EKİP VE AKARYAKIT DESTEĞİ VERDİK

Kentimizde can kaybı olmaması ve yıkılan binanın bulunmaması nedeniyle Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına İtfaiyemiz personellerini sevk ettik. Bunun yanında belediyemiz kepçe ve ekskavatörlerini de enkaz kaldırma çalışmalarına gönderdik. Ayrıca Osmaniyemize ve Kahramanmaraş’a akaryakıt desteği gönderdik. Sonuç olarak Kadirli Belediyesi büyük bir sınavı başarılı bir şekilde vermiş ve ilk günden itibaren seferberlik ilan ederek tüm personeli ile vatandaşlarının yardımına koymuştur. Depremzedelere Psikolojik Danışma Merkezimiz personelleri tarafından çocuklarımıza oyuncak dağıtıp sohbet ederken bir yandan da psikolojik destek konuşmaları yapılmıştır”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz