KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

BASIN AÇIKLAMASI
    • 12 Aralık 2019 - 07:24:19

Yerel gazetelerde ve Sosyal Medyadayayınlanan haberde; Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Yolu üzerinde bulunan ‘’ZORKUN YAYLASI YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI İDARE VE ZİYARETÇİ MERKEZİ’’ne ziyaretçi kabul edilmediği belirtilerek, “Vatandaşların Zorkun’a giderken sadece tabelasını gördüğü, doğrusu bizim de ne amaçlı kurulduğu ve nelerin sergileneceğini bilmediğimiz tesisin kapıları kapalı olduğu için ziyaret edilemiyor. Bundan dolayı bu tesis vatandaşların kafa karışıklığına neden oluyor.” ifadelerine yer verilmiştir. Haberde ayrıca, “Ormanlarımız ve ağaçlandırma konusunda bir hayli hassas olması gereken TC. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’na ait olduğunu öğrendiğimiz bu tesiste saha çalışması yapılırken doğal yapılanmanın dikkate alınmadığını tespit ettik. Zira köklerini kapatacak şekilde çam ve diğer ağaçların diplerine kadar beton döküldüğünü gözlemledik” ifadeleri de yer almıştır.
Belirtilen haberdeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü konu hakkında gerekli açıklamayı aşağıdaki şekilde yapmıştır;
Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezi; özellikle öğrencilere doğa koruma eğitimi, ekosistemin önemi ve biyokaçakçılık eğitimleri verilmesi amacıyla yapılmıştır. Randevu sistemi ile ilimizden ve çevre illerden gelen öğrenciler bu eğitim merkezine kabul edilmektedir. Gruplar halinde öğrencilerin ziyaret edeceği Merkez’de bulunan 40 kişilik salonda yapılacak olan sinevizyon gösterimi ile ekosistem ve biyokaçakçılık hakkında eğitim de verilmektedir. Öğrenciler ve gelen ziyaretçiler, ekosistem tanıtım salonunda sergilenen 60’a yakın kuş ve memeli hayvan türlerinin tahnitlerini görerek hayvan türlerini de yakından tanıyabilmektedirler. (@osmaniyedkmpinstagram sosyal medya hesabı)
İdare ve Ziyaretçi Merkezi, piknik amaçlı olmayıp, doğa koruma eğitimi, ekosistemin önemi ve biyokaçakçılık eğitimlerinin verildiği bir merkezdir. Ziyaretçi Merkezinin bahçesinde bulunan kamelyalar, öğrencilerin gruplar halinde alınacağı göz önünde bulundurularak yağmur ve güneşten korunmak için yapılan bekleme yerleridir. Kesinlikle piknik amacı ile yapılmamıştır.
Saha çalışması yapılırken ağaçların kesilmemesine dikkat edilmiş olup, otopark yerine denk gelen ağaçların gövde kısımlarına kadar parke kilit taşı döşenmiştir. Ağaç gövdelerinin genişlemeleri göz önüne alınarak beton dökülmemiştir. Yıllar itibarıyla ağaçların gövde genişlemelerine uygun olarak parke taşları kaldırılarak genişletilecektir. Parke kilit taşlarının yapılma amacı da, gelen ziyaretçilerin toz ve çamurdan korunması içindir.
İdare ve Ziyaretçi Merkezine öncelikle okullar kabul edilmekte olup, ziyaretçi yönetimi planı dâhilinde haftanın belirli günlerinde de halkımızın ziyaretine açılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Fatih Güvercin
Osmaniye Şube Müdür V.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz