OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

AŞIK FEYMANİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
    • 24 Mayıs 2022 - 08:03:09

Adına festivaller düzenlenen, tezler yazılan, türküleri TRT’nin repertuarına girmiş, gönül insanı Aşık Feymanî Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu öğrencileri ve velileri ile bir araya geldi.
Kadirli Kaymakamı Sayın Vehbi Bakır, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlyas Tapsız, Mehmet Nuri Arıoğlu Ortaokulu Müdürü Sayın Hatice Şahin 7 Mart Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sayın Celil Çınkır, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Duran İsaoğlu, Özel Biltepe Okulları Halkla ilişkiler sorumlusu Sayın Soncan Teksin, öğrenci ve velilerin katıldığı program, Okul müdürü Selim Yiğit’in açılış konuşması ile başladı. Okulların bir görevinin de kültürün korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirten okul müdürü, kültürümüzün önemli bir parçasını oluşturan aşıklarımızın ve aşıklık geleneğinin özellikler de Kadirli’mizin yetiştirdiği aşıklarımızın öğrencilerimize tanıtılması amacıyla bu programı düzenledik,
Pandemi öncesi dönemde Aşık Feymani, Abdulvahap Kocaman, Halil Karabulut, Ayşe ve Muzaffer Çağlayanlar, Ali Akharman, Adil Özkale, şiir dinletileri
Pandemi sonrasında ise Murtaza Çolakça, Mahmut Kazar, Osman Çolakça, Kamil Yanar, Hamza Yılmaz, Murtaza Kocabuğa, Sadık Suna, Celil Çınkır, Veysel Tüysüz, Hasan Fındık, türkü ve şiir dinletisi düzenlemiştik, düzenlemeye devam edeceğiz, dedi.
Aşık Sadık Suna, Feymanî ustanın çırağı Veysi Kabaca tarafından Feymanî türkülerinden örnekler söylenmesi sonrasında ise Aşık Feymani’nin Feymanî mahlasını kullanmaya başlamasının hikayesi, türkülerinden, şiirlerinden örnekler söylemesi ve öğrencilerle yaptığı söyleşi ile sona erdi.
Programa Katılan Kadirli Kaymakamı Sayın Vehbi Bakır, Aşık Feymani, Aşık Sadık Suna ve Aşık Veysi Kabaca’ya çiçek takdim etti.
Programa katılan misafirler programı çok beğendiklerini, programı hazırlayanlara teşekkür ettiklerini ve bu tür kültürel programların devamını beklediklerini söylediler.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz