“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

AKADEMİSYENLERİMİZ TUNCEL VE KAFKAS’LA GURUR DUYUYORUZ
    • 7 Şubat 2021 - 21:24:41

Kadirli Kamuoyunun yakından tanıdığı ve gıbteyle izlediği

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Prof.Dr.Salih Kafkas,geçmişte olduğu gibi yeni görevlerinde de yaptığı başarılı çalışmalarla göz dolduruyor.Türk gelenek ve göreneklerinden yaşamı boyunca taviz vermediğini söylemektedirler. Amerika Birleşik Devletleri’nin tıp alanındaki prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve ‘Dalında Mükemmelliği Yakalamış’ tıp fakültesi profesörlerini onurlandırılmak amacıyla verilen ‘Endowed Chair Ödülü’nün sahibidir.
Bizler Sayın Rektörümüzün yaptığı açıklamasını unutmadık ve kulağımızda çınlıyor. “Aile ve vatan hasreti belli bir yaştan sonra insanın kendisini sorgulamasına neden oluyor. Bir söz vardır bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım demiş. Ben ABD’de tüm hayallerimi gerçekleştirdim. Hayatımın önemli bir bölümünü geçirdiğim Teksas’ta çok mutlu, huzurlu ve güvende oldum ama hep vatan özlemi yaşadım. Bu nedenle birkaç yıl içinde Türkiye’ye dönmek ve ömrümün sonuna kadar da memleketime hizmet etmek istiyorum.” Bu kişiliği ve hayat felsefesi ile bizim göğsümüzü kabartıyor. Kendileri ile gurur duyuyoruz…
Sayın Prof. Dr. Meryem TUNCEL Hocamıza Çukurova Üniversitesi Rektörlük görevinde üstün başarılar diliyoruz.
Kadirli Meslek Yüksekokulu kampüsünün ve hizmet binasının kurucusu Prof. Dr. Salih KAFKAS 2020 yılı Aralık ayında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı olarak atanmıştır. Sayın Prof. Dr. Salih KAFKAS 2005-2008 yılları arasında Kadirli Meslek Yüksekokulunda görev yapmış ve okulumuzun bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olmuştur.
Kadirli Meslek Yüksekokulu Hizmet Binası Yapımında sonra Kadirli’de Sivil toplum Örgütlerini ve Kadirli halkının desteklerini alarak dersliklerin, laboratuvarların ve yemekhanenin donatılmasına öncülük etmiştir. Benzer şekilde, kampüste yer alan sportif ve yeşil alanların tamamlanmasında çok büyük gayretler göstermiştir. Hala Kadirli Meslek Yüksekokulu dersliklerinde laboratuvarlarında ve yemekhanesinde, bu alanların donatılmasında katkı sağlayan yardımsever sivil toplum örgütlerinin ve şahısların isimleri vardır.
Çok çalışkan ve başarılı olan Sayın Hocamızın yeni görevinde de üstün başarılara imza atacağından hiç kuşkumuz yoktur. Sayın Prof. Dr. Salih KAFKAS Sayın Rektörümüz gibi akademik alanlarında da en iyilerdendir. Yaptığımız araştırmalarda; Haziran.2004 tarihinde TÜBİTAK bünyesinde yılın en iyi Tarım Projesi Ödülü ve Ocak 2020 tarihinde Growthech Uluslararası Tarım Fuarı bünyesinde, Akdeniz Üniversitesi TTO’nun Türkiye genelinde düzenlediği “Bitki Islahı Proje Pazarı” yarışmasında ikincilik elde etmiştir.
Bitkilerde Genetik Haritalama, DNA Markörleri ve Bitki Islahı, Hibrit Çeşit Islahında Biyoteknoloji Kullanım gibi birçok bahçe bitkileri için en hassas alanlarda araştırma yapmaktadır. Halen 2 adet TÜBİTAK projesinin, 2 adet TAGEM projesinin ve bir Avrupa Birliği projesinin (Horizon 2020) yürütücülüğünü yapmaktadır.
Sayın Prof. Dr. Salih KAFKAS Hocamıza Kadirli Meslek Yüksekokulumuza sağladığı katkılardan dolayı tekrar teşekkür ediyor, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık görevinde başarılar diliyoruz.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz