ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYİ YAKINDAN TANIDILAR

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYİ YAKINDAN TANIDILAR

Kadirli’de anaokulları açık hava sınıfı uygulama modeline geçiyor

Kadirli’de anaokulları açık hava sınıfı uygulama modeline geçiyor

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Durmuşoğlu Bilecik Merkez ilçe Kongresine Katıldı

Durmuşoğlu Bilecik Merkez ilçe Kongresine Katıldı

Çocuklar güvende ekipleri sosyal hizmet için saha çalışması yaptı

Çocuklar güvende ekipleri sosyal hizmet için saha çalışması yaptı

Ak Parti İl Başkanı Binboğa: Filistin davası tüm insanlığın vicdan davasıdır
    • 8 Ekim 2024 - 19:11:48

Ak Parti İl Başkanı Binboğa: Filistin davası tüm insanlığın vicdan davasıdır
AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamayı İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa gerçekleştirdi. Binboğa, açıklamasında Filistin davasına verdikleri desteği yineleyerek, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.
“İsrail uluslararası hukuku hiçe sayarak saldırıyor”
Mehmet Sadi Binboğa, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında savunmasız sivilleri hedef aldığını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti. Binboğa, “İsrail, insanlık suçu işleyerek masum insanları hedef alıyor. Bir yıl içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli şehit oldu” dedi.
“7 Ekim soykırımın devamıdır”
Açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’i bahane ederek soykırım suçlarını örtbas etmeye çalıştığı vurgulandı. Binboğa, “7 Ekim’i, meselenin başlangıç noktası gibi ele alan yaklaşımları kabul etmiyoruz. 7 Ekim, İsrail’in katliam makinasının hız ve şiddetinin artışıdır. Filistin’de 77 yıllık işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Uluslararası Toplum Gereken Adımları Atmıyor”
İl Başkanı Binboğa, Batılı devletlerin İsrail’i kınama cesareti gösteremediğini belirterek, “Uluslararası toplum, insan haklarını ağzından düşürmüyor, ancak gereken adımları atmaktan son derece uzak. İsrail, bölgenin ortasına bırakılmış bir bomba gibi istikrarsızlık kaynağı olmayı sürdürüyor” dedi.
“İsrail, Nazi Almanyası’ndan farksız”
Açıklamada, İsrail’in 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksız olduğu da vurgulandı. Binboğa, “İsrail, soykırımcı ve ırkçı bir ideolojiye sahip. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devlet kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkına sahip değildir” diyerek İsrail’in Ortadoğu’da istikrarı tehdit ettiğini belirtti.
“Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecek”
Binboğa, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin’in haklı davasını her zaman savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin sadece diplomatik yollarla değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkına destek olduğunu belirtti.
“İç cepheyi güçlü tutmak zorundayız”
Açıklamanın sonunda Binboğa, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu uluslararası tehditlere dikkat çekerek, vatandaşları siyasi ve ideolojik farklılıkları bir kenara bırakıp birlik olmaya çağırdı. “İç cepheyi güçlü tutmak için siyasi ve ideolojik tutumlardan bağımsız olarak tek bir cephede birleşmeliyiz” dedi.
“Güçlü bir Türkiye, adil bir dünya için elzemdir”
Binboğa, Türkiye’nin güçlü bir siyasi irade ile bölgesinde ve dünyada adaletin sağlanmasında hayati bir rol oynadığını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın yıllardır savunduğu ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız’ şiarı, ülkemizin karşılaştığı tehditlere karşı bir ahitleşmedir” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz