İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Sporcular “ödüllendirildi”

Sporcular “ödüllendirildi”

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Abdulvahap Kocaman ve Delağra’yı anma Şenlikleri muhteşemdi
    • 6 Ağustos 2019 - 21:40:15

Kadirli Belediyesi ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Şubesi tarafından Değirmendere köyü Maksutoluğu yaylasında düzenlenen Delağra ve Aşık Abdulvahap Kocaman’ı Anma Şenlikleri muhteşemdi.

Maksutoluğu Yaylası şenlik alanında düzenlenen programda, halk oyunları ve güreş gösterileriyle çeşitli yarışmalar yapıldı.

1900’lü yılların başında Kadirli’de yaşayan ve halk arasında Kara Mustafa olarak bilinen Delağra’yı ilkokul öğretmeni Musa Aslansofuoğlu canlandırdı. Yöresel kıyafetleri ve yarışmalara katılmasıyla katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

Yarışmalara katılan davetliler ve köylüler ilginç görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere madalya, plaket ve kupa verildi.

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, konuşmasında, Kadirli Belediyesi olarak geçmişte iz bırakmış değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına her zaman imkanlar ölçüsünde desteklerinin süreceğini ifade ederek, Delağra ve Aşık Abdulvahap Kocaman’ı rahmetle andıklarını söyledi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi Başkanı Duran İsaoğlu, yaptığı konuşmada Delağra’nın 1900’lü yılların başında Kadirli’de yaşayan ve halk arasında sevilen biri olduğunu ifade ederek, Kara Mustafa adının yaşatılması anlamında güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Öğretmen ve Yazar Musa Aslansofuoğlu ise 1861 yılında doğan ve fiziki gücüyle yöre insanı tarafından sevildiğini ifade ettiği Kara Mustafa’nın (Delağra) yaşamını anlatan roman yazdığını belirtti.

Şenliklere verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi Başkanı Duran İsaoğlu’na teşekkür eden Sofuoğlu, “Halk kahramanı Delağra’nın ölümünden sonra kahramanlıkları herkes tarafından konuşuluyordu. Ben de halk kahramanının unutulmaması için hem roman yazdım, hem de adına şenlik düzenledik. Destekleriyle bizleri mutlu eden Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi Başkanı Duran İsaoğlu ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Hakan Semercioğlu da kültürel etkinliklere her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi tarafından Türk Halk Müziği konseri ve halk ozanlarının türkülerinin ardından ikramlarla şenlikler sona erdi.

Şenliklere, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Gençlik ve Spor Müdürü Yılmaz Bal, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Menderes Özat

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz