OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Türkiye genelinde dijital ekonominin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenleyeceğini söyledi.
Geleceğin iş kollarına yönelik belirlenecek mesleklerde 18-29 yaş arası gençlere 9 ay süre ile işbaşı eğitim programları düzenleneceğini ve programlara katılan gençlere günlük 75 TL cep harçlığı ödeneceğini kaydeden Müdür Altunkaynak, “9 aya kadar sürecek programlara katılacak gençler için bu rakam aylık 1950 TL’ye ulaşabilecek.
Ayrıca program süresince katılımcılar adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak. İşbaşı eğitim programlarına ilişkin uygulamadan en az iki sigortalı çalışanı olan Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren işyerleri, Ar-Ge Merkezleri, Teknoloji Merkezleri, Tasarım Merkezleri ve Bilgi ve iletişim sektöründe faaliyet gösteren en az 20 sigortalı çalışanı olan işyerleri yararlanacak. Bu kapsamda, 81 İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından gençlere ve sektör temsilcilerine yönelik program tanıtılarak daha fazla gencin bu programdan faydalanması sağlanacak” dedi.
- UYARI
- Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
- Yusuf izlettin grup köyleri içme suyu birliğine yeni araç
- Kosgeb duyurusu..
- Fizyoklinik merkezi açıldı
- KADİRLİ’ DE HIRSIZLIK ZANLISI JANDARMADAN KAÇAMADI
- Diyanet açıkladı… Fitre miktarı belli oldu
- Kadirli ilçe müftülüğüne Yakup Etik atandı.
- MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TAPSIZ’DAN ARA TATİL SONRASI MESAJI
- ACİL KAN ARANIYOR..
- Cezaevinden kaçan zanlı yakalandı
- Keçi hırsızlarını jandarma yakaladı