SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

    • 23 Ocak 2021 - 07:34:18


Covid19 aşıları ülkemize geldi ve sağlıkçılarımıza uygulandı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız da vatandaşa örnek olmak adına kameralar önünde aşılandılar.
Geldiğimiz noktada salgından kurtulmanın şimdilik en etkili yolu aşı olmakmış. Bilim kurulu üyelerinin ortak kararları bu yönde.
Endişelenmemek elde değil . Yaşadıklarımız bir film şeridi gibi. İnsanlar hastalanıyor, iyileşince rahatlıyor. Peki ya iyileşemeyenler ve onların yakınları, sevdikleri……
En azından şimdilik bir çıkış yolu var. Ya çaresiz olsaydık ? Bu hastalıktan kurtulmak için hiçbir çaremiz olmasaydı? Bunu düşününce bulunduğumuz şartlarda aşı olmalı, bilime güvenmeliyiz.
Salgınla mücadelede yüzyıllardır aşı çok etkiliymiş. Pandemi kelimesini bu salgınla öğrendik.
Pandemik hastalık, dünya genelinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklara verilen bir isim.
Pandemi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ilan ediliyor.Yeni ortaya çıkan virüsün insandan insana kolay bir şekilde hızlıca yayılıyor olması önemli kriterler.
Pandeminin toplum düzeyindeki etkisi virüsün bulaştırıcılığına, hastalık oluşturma yeteneğine (virülansına), toplumdaki bireylerin bağışıklık durumuna, bireyler arası temas ve toplumlar arası ulaşım özelliklerine, risk faktörlerinin varlığına, sunulan sağlık hizmetlerine ve iklime bağlı olarak değişiklik gösteriyor.
Bu güne kadar dünyamızda yaşanan pandemiler şunlar:Kara veba,Kolera,Grip,Tifo,Domuz gribi ve COVID-19.
İşte bu durumla başa çıkmanın etkili yollarından bir tanesi de aşı olmak.Umarım bu salgından en kısa sürede kurtuluruz.
Onca yaşananlara rağmen covid19 a hala inanmayanlar olduğunu düşününce bu aşının güvenilirliğini tartışmak anlamsız.Aklın yolu bilime güvenmekten ,inanmaktan geçer.
2020 yılı çoğu insan büyük acılar yaşadı. Ben de en kıymetlilerimden babamı kaybettim. Yakınlarını kaybeden , acı çeken herkesi anlıyorum. Malesef yapacak bir şey yok. Burdan giderken babam “ Eğer vakit geldiyse kimse bir şey yapamaz “ demişti. Sanki sonucu biliyor gibi .
Kötü geçen koca bir yılın ardından yeni yıl için umutlu olmak istiyorum. 2020 yılı 2021 yılında yaşayacağımız kötülüklerin fragmanıymış gibi senaryolara inanmak istemiyorum.
Kaderde ne varsa onu yaşayacağız. Ama umutsuz yaşanmaz .Evrenin dili pozitif . Neyi gönülden istersek ve bu uğurda evrene pozitif enerji yayarsak o gerçekleşir ama inanarak istemeliyiz.Bunu hep okuduğum kişisel gelişim kitaplarından biliyorum .Doğruluğu bilimsel olarak ta kanıtlanmış.
Bu yüzden kötü senaryolar yazmak yerine güzel düşünmeli evrene doğru enerji yollamalıyız.
Tıpkı @kadirlikadınlarmeclisi gibi.Ara ara köşe yazılarımda yaptığımız etkinlikleri ,sadece düşünerek ve birlikte hareket ederek yaptığımız topluma faydalı projelerimizden bahsediyorum. Bu da enerji yayılımıdır . Bu Meclis’in içinde bu ilçenin Kadınları var.Hepsi de aynı duygular içinde sevgi ve gönüllülük esasına dayalı faydalı olmak istiyor. Özellikle ekip ruhuyla hareket ediyoruz . Çünkü çok etkili bir yöntem bu. Onları ve bu duyguları taşıyanları saygıyla selamlıyorum. Tüm üyelerime ve emekçilere sevgiler gönderiyorum. Aramıza yeni katılan Gülçin Baykal hanıma da hoş geldin diyorum. Yeri gelmişken tekrar ediyorum . Bize katılmak isteyen bu duyguları taşıyan gönül Kadınlarına kapımız sonuna kadar açıktır. Gelin evrene birlikte pozitif enerji yollayalım.Hep beraber mutlu olalım, mutlu edelim.
Bu haftanın konusu özetle ,aklın yolu bilimden geçer ve bilime güvenmemiz gerektiğini düşünmek.
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Kadirli şube yönetim kurulu üyesi olarak , daha önce de kendisinden bahsettiğim ve tanımaktan onur duyduğum hemşerimiz Neontolog Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU Hanıma vakfımıza hoş geldiniz diyorum. Çok yönlü çalışkan hemşerimizi sizlere daha yakından tanıtıp birlikte projelerimiz olacağının da şimdiden müjdesini vermek istiyorum. Ondan öğrendiğim bazı bilgilerden bu köşe yazımda da bahsettim.Kendini sürekli yenileyen ve bulunduğu ortama bilgiler saçan Asiye hanıma doğup büyüdüğü Kadirlinin de ona ihtiyacı olabileceğini söylediğimde çok mutlu oldu.
Sürekli yurt içi ve yurt dışı seminerler yapan , adeta bilgi ağacı hemşerimizi tanıyınca ne demek istiyorum anlayacaksınız.
Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle hoşçakalın sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz