OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

    • 19 Ekim 2020 - 22:48:53

OSMANİYE’de anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi, uygulamalı olarak verildi. Minikler, okullarına getirilen bir köpeği yakından sevme imkanı bulurken, stetoskop ile kalp atışlarını da dinledi.Kentte özel bir anaokulu, öğrencilerine hayvan sevgisi aşılamak amacıyla Hayvan Hakları Federasyonu’nu (HAYTAP) arayarak bu konuda destek istedi. HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, aşıları yapılmış paraziter testten geçmiş sahipli bir köpeği kucağına alıp öğrencilerin yanına gitti. Laçinbala, minik öğrencilere sırasıyla köpeği sevdirip nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatırken, köpeğin kalp atışlarını da dinletti. Daha sonra kedi maskelerini takarak, HAYTAP temsilcisinden almış olduğu kuru mamalarla şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktaki ‘kedi köyü’ denilen Karaçay Mesire Alanı’nda giren minikler, besleme etkinliği yaptı.
Okul öncesi öğretmeni Meryem Karayiğit, 30 öğrenciyle birlikle yaptıkları etkinliğin çocukların hayvan sevgisi öğretisi için etkili olduğunu belirtti. ÇOCUKLARA ‘MASKELİ BESLEME’ PROJESİHAYTAP olarak çocuklara hem el becerisi hem de empati duygusunu aşılamak amacıyla ‘maskeli besleme’ projesini yaptıklarını söyleyen Laçinbala, “8 ay gibi bir sürede tamamlanan 10 ayrı maskenin şablonları ve kurulum videolarına ücretsiz olarak internet adresimizde okullarımız ve çocuklarımız ulaşabilirler. Çocuklarımıza empati duygusunu aşılamazsak ileriki yaşantılarında sahipsiz sokak hayvanlarına ızdırap çektirebilirler. Biz de bu zincirin ilk halkasını empati duygusu yerleştirerek kırmaya çalışıyoruz” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz