KADİRLİ BELEDİYESİ’NİN BORCU HİZMET BİNASININ ÖNÜNE ASILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ’NİN BORCU HİZMET BİNASININ ÖNÜNE ASILDI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER TEMPOYU ARTTIRDI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER TEMPOYU ARTTIRDI

134 YILLIK CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

134 YILLIK CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

MOTOSİKLETÇİLER” POLİS HAFTASI’NI KUTLADI..

MOTOSİKLETÇİLER” POLİS HAFTASI’NI KUTLADI..

Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübünden Doğa Yürüyüşü

Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübünden Doğa Yürüyüşü

    • 20 Ekim 2022 - 10:07:26

Kıymetli hemşehrilerimiz Selmin AKBAŞ Hanımla eşini geçtiğimiz günlerde Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı binamızda Vakıf Başkanımız Duran İSAOĞLU Beyle ağırladık.
Selmin Hanımla sosyal medyadan tanışmıştık. Rahmetli kayınvalidesi ve kayınpederine evde yardımcı olacak birilerini aramıştık birlikte. Fakat bir türlü uygun bir bakıcı bulamamıştık.
Akbaş çifti İstanbul’da yaşıyor ve Kadirli Şabaplı köyünde Ahmet beyin ailesinin sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışıyorlardı. Tabii ki yaşlı çiftin vefatından öncesinde.
Şimdilerde ise duyarlılığına hayran kaldığım AKBAŞ çifti, Ahmet beyin ailesinin vefatından sonra buradaki işleri yürütmek üzere Kadirliye geldiklerinde Vakfımızı da ziyaret etmek istediler. Hatta bir takım hediyeler getirdiler ve bu hediyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istediler .Biz de bu hediyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kadirli Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğüne teslim ettik. Karşılıklı güven sağlandı ve her üç taraf adına memnuniyet oluştu.
AKBAŞ çifti KA-VAK ziyareti sırasında Vakıf defterimizi incelediler. Defterimizde yazan hatıra notlarından bir kaç tanesini okudular . Özellikle Kadirlili başarılı gençlerin hayat hikayelerinden çok etkilendiler. Eğitim ve Kültür Vakfımızın başarılı genç hemşirelerimize karşılıksız burs verdiğini öğrenince kendileri de bu öğrencilerden bir kaçının eğitim masraflarını karşılamak istediklerini belirttiler. Biz de Vakıf yönetimi olarak teşekkürlerimizi sunduk. Allah hayırlarını kabul etsin.
Biraz da Ahmet Selmin AKBAŞ çiftinden bahsetmek istiyorum.
Ahmet Beyin kaleminden:
1970 yılı 2 Ağustos’ta Kadirli’de doğduktan sonra, 1972 yılında ailesiyle İstanbul’a göçen Ahmet Akbaş, ilk orta ve liseyi İstanbul’da bitirdi. Teknik lise elektrik bölümünü bitirdikten sonra üniversite sınavları neticesinde, önce İTÜ Sakarya elektrik mühendisliğine kaydımı yaptırmasına rağmen, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık YO Pilotaj (sonradan Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak isim değiştirdi.) bölümüne kaydını yaptırarak üniversite öğrenimime başladı. Ticari Pilot ünvanı ile 1994 yılında mezun oldu. Mezun olduğu yıl üniversite sınavlarında yine Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini kazanarak buraya kaydını yaptırdı. Daha sonra 1995 Ocak ayında UPS firmasında Türkiye içi kargo uçaklarında pilot olarak işe başladı. Aynı yıl sonucunda Mezun olduğum Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine öğretmen pilot olarak başlayan Akbaş, İktisat Fakültesi mezuniyeti ve sonrasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Havacılık Yönetimi bölümünde Yüksek lisansa başladığında, Anadolu Üniversitesinin hem öğrencisi hem de öğretim üyesi idi. 2002 yılında önce Atlasjet havayollarında, 2004 yılı sonunda da Türk Hava Yollarında ikinci pilot olarak göreve başladı. 2007 yılının Şubat ayında sorumlu kaptanlığa terfi ettirildi. THY’de, öğretmen pilotluk, kontrol pilotluğu, uçuş standartları biriminde kontrol pilotluğu ve Boeing 737 tip müdürlüğü görevlerinde bulundu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz