SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

    • 9 Haziran 2022 - 07:58:52

İnsanoğlu tabiatı gereği, kendisine Rabbi tarafından bahşedilen birçok maddi ve manevi durumu bilirlikte yaşar. Bu kesinlikle hayatın olmazsa olmazıdır.
Bu olmazsa olmazlar yaşanırken yine insanlara yaratıcıları tarafından gönderilen emir ve yasaklar da vardır. Kaldı ki bu emir ve yasakların olması her yönüyle karmakarışık bünye ve fikirlere sahip insanları bir arada tutar. Diğer taraftan da bu emir ve yasakların azı ya da çoğu tamamen bir zarara yol açabilir. Yani yokluk ve bolluk hayatta insanı hiç ummadığı yerlere getirebilir veya götürebilir. Her ne kadar, zenginlik ve fakirlik ayrı ayrı anlamlar ifade etse de gerçek hayatta ikisinin aşırılığı onulmaz mutsuzluklara yol açabilir.
Yeme içme meselesinde de durum böyledir. Aşırı zayıflık ne kadar kötü ise aşırı kilolu olmakta bir o kadar tehlikelidir. Biz bunu gündelik hayatta defalarca ispatlayan ortamları yakinen görmüş durumdayız. Yani diyoruz her şeyin aşırısı zarardır. Yani aşırılık başlı başına bir zarardır.
Bu konu ile ilgili olmak üzere, çok kıymetli Üstadımız İsmet ÖZEL Bey’in ‘’TAŞLARI YEMEK YASAK’’ adlı kitabını okumanızı tavsiye edebilirim.
Hatta sizin için burada bir bölüm paylaşmayı da uygun buldum
İnsanın taş yemeye ihtiyacı yok diyorsun. Öyleyse şunu düşün: İnsanın ihtiyacı olandan fazlasını elinde tutması kendisi için taş gibidir. Bu yalnız mallar, servet, güç gibi nesnelerde geçerli değil. Merhamet, şefkat, tevazu gibi şeyler için de böyle. Bilgi için de böyle. Eğer herhangi bir şey insanların istifadesine açıksa ancak istifade edildiği kadar o “şey” olur, o şeyden istifade edilmezse artık o taştır ve gerçekten onu istifadeye konu etmeksizin kullananlar taş yemiş olurlar. Sana yaramıyorsa bırak başkasına yarasın. Sana yaramadığı halde sende olan hem senin hem başkasının aleyhinedir. Taşları yeme, taşları yemek yasak.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz