OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

    • 2 Haziran 2022 - 08:00:41

Kadirli festivali Türk dünyası Sanatçılarını Kadirli’de bir araya getirdi. 7 Ülkeden ve Ülkemizden çok sayıda sanatçı Kadirli’de sanatseverlerle buluştu.
BİRİNCİ GÜN
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfının, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu İle birlikte UNESCO YOLUNDA KARATEPE temasıyla düzenlenen KADİRLİ Uluslararası Türk Dünyası Kültür ve Sanat Kültür Festivali sona erdi.
Bu yıl birincisi düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi hedeflenen Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi ve OSMANİYE İl Kültür Müdürlüğünün destekleriyle 13:14 15 Mayıs tarihlerinde yapıldı.
Festivalin ilk gününde kavak Adana Şube başkanı Emine VARMIŞ Yönetim kurulu ve vakıf üyeleri, ASKEF Başkanı Savaş ÜNAL ve 7 farklı ülkeden Festivale katılan sanatçılar, Kadirli Kaymakamlığı Vehbi BAKİR ve Kadirli Belediye Başkanı Ömer TARHANI ziyaret ettiler. Kaymakam ve Belediye Başkanı Festivalin Kadirli halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, Önümüzdeki yıllarda da desteklerimizi sürdüreceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederiz dediler.
Festival kapsamında Kadirli Kent Müzesinde açılan, Resim fotoğraf ve Çini sergilerinde Ulusal ve Uluslararası fotoğrafçıların eserleri yer aldı . Sergi Kadirlili Sanat severler ve festivale dışardan gelen konuklar tarafından büyük ilgi gördü.
Aynı gün Kabasakal Parkı ve Kültür Merkezinde, El işi sergileri ve kitap imzan Stantlarının açılışı yapıldı.
Kadirli Öğretmen evinde düzenlenen etkinlikte, Festivale yurtiçinden Ve yurtdışından katılan sanatçılarla konuşmacılar söz aldı.
Sırasıyla Azerbaycan’dan İrada KARİMOVA, Kırgızistandan Dr. Darika ADATOVNE ACAR, Bulgaristandan Doç. Dr. Nesrin SİPAHİ, Özbekistan’dan Muazzam İBROHİM ve Mir Cevat AHISKALI Açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
İKİNCİ GÜN
Festivalin ikinci gününde ADANA, OSMANİYE, KADİRLİ ile diğer il ve ilçelerden katılım sağlayan Yoğun kalabalık şehrin çeşitli noktalarından Kalkan otobüsler ve araçlarla KARATEPEYE ulaştı.
Programda hazır bulunan Kadirli Kaymakamı Vehbi BAKIR, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof Dr Turgay UZUN, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı eğitim Genel Başkanı Ahmet DEMİREL ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Şube Başkanı Emine VARMIŞ yönetim kurulu üyeleri ve Kadirli Şube Başkanı Duran İSAOĞLU ile yönetim kurulu üyeleri ASKEF Başkanı Savaş ÜNAL misafirleri ile bölgeyi gezerken Osmaniye İl Kültür Müdürü Burhan TORUN, Bölgeyi öne çıkaran özelliklerini tanıtarak KARATEPENİN tarihini ve bugünkü önemini anlattı.
KARATEPEDE yapılan törende KARATEPENİN TÜRKİYENİN ilk açık hava müzesi olduğu vurgulanarak Bir dünya markası olan bu müze TÜRKİYENİN ikinci büyük milli parkı sınırları içinde yer almaktadır KARATEPE Milattan önce sekizinci yüzyılda Adanava krallığının Sınır kalesi olarak yapılmış Özgürlüğünü büyük ölçüde koruyarak günümüze ulaşmış, UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer almıştır” dedi.
Piyano sanatçısı İlker OKATAN KARATEPEDE verdiği piyano resitali ile katılan tüm misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. ilker OKATAN eserlerini Prof.Dr. Halet ÇAMBELE bile itiraf ettiğini dile getirdi.
KARATEPEDE de yapılan tiyatro gösterisi Ve öğrencilerin verdikleri konserlerin ardından Etkinliklerin Kadirli’de gerçekleştirilecek bölümüne geçildi. Konferansta konuşan yüksek mimar Erol doğan KARATEPEDE, hem Fenike hem de Luvi dilleri ile yazılmış Bilinen en uzun çift dilli kitabi sayesinde Anadolunun yerel yazısı olan Anadolu hiyeroglifleri Ve yerel dili olan luvicenin çözümlenmesi büyük ölçüde tamamlanmıştır dedi.
Prof. Dr. Selma YEL ise KADİRLİNİN tarihsel geçmişinin ve geçmişte yaşamış kadın figürlerinin günümüze uzanan sosyolojik yapısına eskisini aktardı. Büyük yazar Yaşat KEMAL başta olmak üzere KADİRLİNİN yetiştirdiği bir çok sanatçı, bilim insanı ve tarihi kişiliğin genç nesillere aktarılarak, Kent hafızasında yer almasına önemini vurguladı. KADİRLİDE bulunan tarihi yapıların restorasyonunun yapılarak korunması ve turizme hizmet vermesinin gerektiğini , Bunun içinde başta KADİRLİ Belediyesi olmak üzere herkese sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
Atatürk caddesinden başlayarak, Kabasakal parkı yanından kent meydanına doğru, Renkli ve binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
KADİRLİ Halk Eğitim Merkezi usta öğretici kadınlar tarafından hafta içi düzenlenen kostüm yarışmasında ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edildi.
ÜÇÜNCÜ GÜN
KA-VAK kız öğrenci yurdunun temel atma töreni gerçekleştirildi. Fatma KUTLU KÖKSAL Hanımın anısına hayata geçirilen kız öğrenci yurdu temel atma töreninde Kadirli Kaymakamı, Kadirli Belediye Başkanı, Ka-vak Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri kavak Adana Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri kavak Kadirli Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
ASKEF Başkanı Savaş ÜNAL yapılan Uluslararası festivalin KADİRLİ ve KARATEPEYE dikkat çekmek UNESCO Dünya mirası kalıcı listesini sağlamak için Başarıyla tamamlandığını belirtti
Temel atma Töreninden sonra Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezi’nde KARACAOĞLAN aşıklık geleneğinin son temsilcisi Yaşarken değer görebilen tek aşık ünvanına sahip Festivalin onur konu olan AŞIK FEYMANİ ve eşi ile diğer sanatçıların Şiirler ve şarkılar seslendirilmesiyle devam eden program Festivale katılım belgesi ile sona erdi.
Darısı bir sonraki festivallere olmasını dileyerek emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz. Memleketimize gelen misafirlerimizden çok memnun kaldığımızı ve hala görüşmeye devam ettiğimizi belirtmek isterim. Her şey VATAN için.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz