“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

    • 8 Şubat 2022 - 08:00:35

Vahşice öldürülen Azra kızımızın vefatının üzerinden aylar geçti (29 Temmuz 2021.)
Geçtiğimiz günlerde ikinci mahkemesi görüldü. Sanki katilin savunulacak bir yanı varmış gibi!.
Küçük yaşta kadın haklarını savunayım derken, hayattan koparılan Azra nın annesinin gözyaşları bir gün olsun dinmedi. Babası da kızına şiirler yazarak kendini avutuyor. Diğer aile fertleri de perişan haldeler. Böylesi bir acıyı Allah kimseye yaşatmasın.
Mahkeme salonunu kadın erkek gönüllü avukatlar doldurmuş. Özellikle Adana Barosundan gelen kadın avukatlarla gurur duydum. Yetki belgeleri olmadan mahkemeye katılan Fatma BEYTAŞ ve Songül YILDIZ Hanımlara Kadirli Postası gazetesi aracılığıyla teşekkür ediyorum.
Aşağıdaki bilgileri Adana Barosundan avukat Fatma BEYTAŞ Hanımdan elde ettiğimi belirtmek istiyorum.
Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’yu (21) katleden Mustafa Murat Ayhan’ın ve yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. Ayhan, Antalya 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada katledilen Azra Haytaoğlu’nun ailesi ve yakınları Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyesi avukatlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Adana, Isparta ve Antalya Barosuna kayıtlı çok sayıda avukat katıldı.
Savunma yapan sanık Ayhan’ın yaşananlardan dolayı üzgün ve pişman olduğunu söylemesi üzerine salonda gerginlik yaşandı.
Sanık müdafii,Azra Haytaoğlu’na ait olduğu iddia edilen bir ses kaydını mahkemeye sundu. Ses kaydını dosyaya koymayan mahkeme başkanı, sanık avukatına geri verdi.
Haytaoğlu’nun avukatları ise tüm tanıkların dinlenilmesi, TCK 61’inci maddesi kapsamında sanığın adli sicil kaydının dosyaya getirilmesini, takdiri indirim nedenlerinin uygulamasına yer olmaması için diğer dosyalarının getirilmesini talep ettiler. Mahkeme başkanı avukatların taleplerini daha sonra değerlendirme kararı aldı.
DAVA ERTELENDİ
Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 21 Mart tarihine erteledi.
Adana barosu adına ve adana barosu kadın Haklari merkezi adına Av.Fatma BEYTAŞ ve Songül YILDIZ dosyayı takip etmekteyiz.
HAYTAOĞLU AİLESİNİDEN TEBRİK VE TEŞEKKÜRLER
“Katil ispartali olmasına rağmen Isparta barosunun çok kalabalık bir avukat topluluğu göndermesi bizi çok gururlandırdı, teşekkür ederiz .
İstanbul Barosu ndan gelen avukatlara,
Adana ve Antalya Barosu nada teşekkür ederiz.
21 Mart 2022 tarihinde yapılacak olan mahkemeye daha kalabalık bir şekilde katılmak istiyoruz. Yanımızda olan destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz. “
HAYTAOĞLU ailesi birbirine çok tutkunlar. Aralarında hesap kitap hiç olmaz. Sadece ve sadece sağlam bir duruş sergilemek için hep bir arada ve güçlü görünmeye çalışma çabalarını takdir ediyorum. Çok ta kalabalıklar ve bu yüzden daha gür çıkıyor sesleri.
Bu güç karşısında şeytanın avukatı daha fazla nasıl dayanacak ve neyi, nasıl savunacak bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz bakalım.
Artık sona gelindiğini düşünmek istiyorum. Bu düşünceler, sadece benim değil, ailenin, Kadirli halkının, hatta tüm Türkiye’nin ortak düşüncesidir eminim.
MÜTAHİT TURGUT KURT”A TEŞEKKÜRLER
Geçtiğimiz günlerde ilçemize sığınan şiddet mağduru üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren bir hemşerimizden bahsetmiştim. Bazı bilgiler netleşince tebriklerim olacak demiştim. Müteahhitimiz çatısı akan evin tavanı dahil olmak üzere, evin boya ve parkesini hatta mutfak dolabına ve dezgah da kadar evin yaşanabilir hale gelmesi için gerekli tüm tadilatarı yaptırmıştır.
Kadirli Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğretici kadınlardan Nazan GÜRLEK Hanım ve arkadaşlarına da buradan teşekkür ediyorum. Her zaman dediğim gibi elele verirsek yenemeyeceğimiz bir şey olamaz. Bir elin nesi var iki elin sesi var demiş atalarımız.
Nazan hanım bir gün beni tlf aradı ve “Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğretici bir kaç kişi birlikte gerçek ihtiyaç sahiplerine Yardımcı olmak istiyoruz” dedi. Bu güveni verdiğim için çok mutlu oldum. Elbette ihtiyaç sahibi bahse konu hemşerimize yönlendirdim. Bir kaç gün içinde gelişmeler oldu.
Her zaman destekçimiz Medine ŞANLIER Hanım ve arkadaşları aileye yardımlarda bulundular. Kadirli Belediyesi Meclis üyesi Ekrem OLGAÇ ve eşi Aslı OLGAÇ aileye yardımlarda bulundular. İsmini sayamadığım, bu aileye karşılıksız yardımlarda bulunan Kadınlar Meclisi üyelerim de dahil olmak üzere ve Kalbi iyiliklerle atan herkese teşekkür ediyorum.Allah size daha fazla versin.
Yeri gelmişken beğendiğim güzel bir sözü paylaşmak istiyorum.
“Merhamet öyle bir dildir ki, kör de görebilir, sağır da işitebilir.”
Karşılıksız yapılan iyilikler insanı motive ediyor. Kendinizi daha mutlu hissediyorsunuz. Bunu kalabalıkla birlikte yapınca daha çok ses getiriyor. Böylece bulaşıcı bir hastalık gibi iyilikler çoğalıyor.
Son olarak “Kadirli Postası “gazetesi bundan böyle salı ve cuma günleri çıkacak. Benim yazılarımı da Salı günü okuyabilirsiniz. Haftaya salı günü tekrar buluşabilmek dileğiyle sağlıkla mutlulukla kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz