UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

    • 17 Ocak 2022 - 19:08:20

İnsanlar birbirini sevgi göstermek zorunda değil ama birlikte yaşamanın gereği olarak saygı göstermek zorunda. “Zevkler ve renkler tartışılmaz” atasözünden yola çıkarak saygının önemini biraz açalım. Her insanın kendine göre düşünceleri vardır, bu konuda kimseye karışamayız, aynı şekilde kimse de bize karışmamalı.

Eşler arasında çok önemli oranda var bu durum, sonu boşanmaya kadar gidebiliyor. Sesler yükselip saygısızlık sonucu olaylar davranış bozukluğuyla daha kötü yerlere gidebiliyor. Aslında davranış bozukluğu tedavi olunması gereken bir tür hastalık. Ama bu durumdaki eş, hasta olduğunu kabul etmek istemiyor ve sonuç kaçınılmaz oluyor. Halbuki insan ruhunun da hasta olabileceğinin farkında olmalıyız.

Bu ayıp değil yasak değil, gayet normal bir durum! Beraber yaşadığımız kişilere karşı sorumluluklarımızdan biri de medeni insan olmaktır.

 

Her yaşta öğrenilebilir ve hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız. El işleri ve bahçecilik ile ilgilenebiliriz, internette ilgimizi çeken konuları araştırıp bu konular ile ilgili yazılan makaleleri okuyabilir ve araştırabiliriz. Beynimizin atıl kalmaması lazım. Bu durum Alzheimer hastalığına kadar gidebilir. Bildiğiniz üzere bu hastalık zihin işlevlerinin kaybı ya da bunama olarak biliniyor. Kaba tabiriyle çağımızın en çok görülen ve henüz kesin tedavisi bulunamayan sinir hastalıklarından sadece biri. Çoğu hastalığın sebebi stres gösteriliyor. Stres hayatımızda çok önemli bir faktör. Kendi kendimizi bu yüzden güzel işlerle meşgul etmeli hayata pozitif enerji ile bakmalıyız. Evrenin dili pozitif.

 

İstemek ve inanmak; var olmanın gerekleridir. Bu yüzden lütfen vazgeçmeyin. Daha sonra “keşke yapsaydım” demektense, hayalinizi gerçekleştirin. Büyük ihtimalle “İyi ki yapmışım” diyeceksiniz. Eğer denemezseniz başaramazsınız ve bu gerçeği hiç bilemezsiniz. Hayallerinizi farkettiğinizde içinizdeki kudreti de farkedersiniz. Kudretli olmak ağzında gümüş kaşıkla doğmak değildir. Hayallerinizin peşine düşmek ve içinizdeki kahramanı keşfetmek; Bir insanın sahip olabileceği en büyük kudret budur aslında… Sık sık sesli bir şekilde gülün ve kendinize “ben güçlüyüm, çalışkanım, iyi kalpliyim” deyin. Bu sözleri beyin algılıyor ve düşünceler doğru anlamda değişiyor. Küçük şeylerden zevk almaya bakın. Gözyaşları olacaktır mutlaka, katlanın, yasınızı tutun, sabırla bekleyin ve dikkatinizi başka şeylere verin. Ne olursa olsun iyilik yapmaktan vazgeçmeyin. Çevrenizi sevdiklerinizle doldurun; ailenizle ilgilenin, kedi, köpek, kuş, balık besleyin, yetiştirebileceğiniz her türlü bitkiyi yetiştirin. Eviniz de sığınağınız olsun. Tüm sevdiklerinizi kucaklayın.

Biz kadınlar birbirimize sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız birlikten kuvvet doğar. Her birimiz başka alanlarda başarılı olanları alkışlamalı ve ihtiyaç sahibi olanlara el uzatmalıyız.

 

Tüm emekçi kadınlara selamlar ve sevgi dolu günler diliyorum. Umut yoldaşınız, şansınız bol olsun.

 

Gazeteciler günü

 

Köşe yazarlığına başladığım yaklaşık iki yıldan beri, gazeteciliğin ne kadar önemli ve zorlu bir meslek olduğunu anladım.

Benim işim sadece kendi konumla alakalı. Bir de habercilik kısmı var. Doğru olanı yazmak gerekir.

Sadece ses getirsin diye asılsız haberler yapanlar da var tabii ki. Kabahat altından kürk olsa kimse sırtına giymez.

Önce insani duyguları kaybetmeden haber yapmalı. Her doğru her zaman yazılmaz ki. Bana sorarsanız kelimeler hatta bazen de bir harf bile çok şeyi değiştirir.

KADİRLİ Belediyesi Meclis üyeliği dönemimde anladım ki insanlar gazetecileri işlerine geldiği gibi kullanıyor. Para her kapıyı açar zannedenler çok yanılıyor. Karakteri sağlam olanlara bir sözüm yok. Onlar parayla satın alınamazlar. Hangisi kazanmaktır ? Elbette satın alınamayan düzgün insan her yerde kazanır. Önemli olan para değil, insan kazanmaktır.

Gazeteci fotoğraflarla yapar işini. Sonra güzel bir yazı hazırlamalı o fotoğraflara. Haberi kâğıda dökmek için bir maliyet gerekir. Aynı zamanda dikkat çekmesi, okunması gerekir.

Bugün yaptığınızı yarın beğenmeyebilirsiniz. Zamanla duygu ve düşüncelerle büyüyoruz değişiyoruz. Hep güzel olanı çağırmalı, pozitif düşünmeli.

Yaşam tarzı haline getirmeye çalışmalı. İşte sonrasında beyin algılıyor ve çekiyor tüm güzellikleri

Milat kabul edelim herhangi bir günü. O günden öncesi ve sonrası diye . Denemekten zarar gelmez ki.

Sevgi her kapıyı açar…..

KADİRLİ ilçesinde emekçi Kadınlardan Ayşegül BÜYÜKAVCI Hanıma sevgi ve selamlar gönderiyorum Yeni ADANA Gazetemizden. Mükemmel bir pasta yapmıştı. KADİRLİ Gazeteciler Cemiyetine ziyarete giderken hediye olarak pasta götürmeyi düşünmüştüm. Üstelik üzerindeki yazıyı da kendisi düşündü.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR, TÜM EMEKÇİ GAZETECİLERE GÜZEL HABERLER YAPABİLECEKLERİ ORTAM DİLİYORUM.

 

SMA HASTASI SEVGİ HOPURCUOĞLU BEBEĞİMİZİN TEDAVİSİNE YARDIMCI OLMAK İSTERSENİZ İŞTE HESAP NUMARASI TR 840001200916900009004394

ALLAH ŞİFALAR VERSİN TÜM ANA KUZULARINA.

 

Bakın şair ne kadar güzel söylemiş!

 

Kanatları varmış kalbin

Sevince uçar,sevilmeyince göçermiş..

Cahit Zarifoğlu.

 

Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla kalın mutlu kalın

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz