“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

    • 1 Haziran 2021 - 09:23:56

OSMANİYE, salgın döneminin başından beri,vaka sayılarının nüfusa oranla en yoğun yaşandığı illerden biriydi. Hatta bu konuyla alakalı olarak KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı KADİRLİ Şubesi yönetim kurulu Başkanımızla birlikte KADİRLİ Kadınlar Meclis üyeleri, aynı zamanda KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı Kadınlar kolu üyelerimle birlikte bir video hazırladık.

Çok emek verdiğimiz, ses getirmesi için dualar ettiğimiz videomuzda, konuştuğumuz tüm cümleleri özenle seçmiştim. Hepsi de Sağlık Bakanımızın kendi cümleleriydi.

Sayın kaymakamımız da, bizi onurlandırarak ,videomuzu kendi sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Kendisine buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Videomuzun hazırlanmasında Ka-vak Başkanıma ve tüm üyelerime teşekkür ediyorum.

Bütün bunlar salgına yönelik birlik olma çağrısıydı. Çünkü böylesi bir durumdan ancak başarılı Lider yönetimi ve halkın sağlam duruşuyla çıkılabilir. Tarih boyunca pek çok salgın bu şekilde atlatılabilmiştir.

KADİRLİ Kaymakamımız halkla iç içe ,samimi ve kararlı duruşunu sergilemiştir. Aynı zamanda KADİRLİ Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşlar da bu sağlam duruş karşısında ,kendi alanlarında başarılarını göstermişlerdir. KADİRLİ halkı da ,(büyük çoğunluk) tüm duyarlılıkla tedbirlere uyarak kendini korumayı başarmıştır.

Geldiğimiz noktada en küçük birimden en büyüğüne kadar herkes elinden geleni yapmıştır. Tüm bu başarıların sağlanmasında, elbette en büyük roller , toplumu yöneten Liderlere aittir.

OSMANİYE Valimiz tüm ilçelerde ve merkezde vaka sayılarını en aza indirebilmek için denetimler yapmıştır. Yönetim ve denetim birlikte idare edilince çok daha güzel başarılar elde edilir. Ve Valimiz amacına ulaşmıştır.

Salgının başından beri ,nüfusa oranla ,covid19 vakalarında ,en kötü illerden biri olan OSMANİYE, bu hafta nüfusa oranla vaka sayısı en az olan illerin başında geliyor. Bu başarının mimarı ,Sayın valimizi gönülden kutluyorum.

Her il ve ilçe bunu kendi içinde yaparak salgının seyrini değiştirebilirse , ülkemizin vaka sayılarını bu şekilde azaltabiliriz. Eğer birlik olursak tüm zorlukları yenebilir, özlediğimiz günlere kavuşabiliriz.

Görünmeyen bir virüs, alacağınız tedbirlerden ve insanoğlunun üstün zekasından daha güçlü olmamalı.

Elbette, vaka sayısı azaldı diye tedbirleri elden bırakmamalıyız. Çünkü salgın devam ediyor. Ve dünya üzerinde tek bir vaka bile kalsa bulaş riski yüksek olduğu için salgın bitmiştir diyemeyiz. Uzmanlar böyle söylüyor . Yani dikkatli olmaya devam edeceğiz. Taa ki dünyamız bu virüsten temizlenene kadar.

 

Ayrıca Sayın Valimiz sosyal medya hesaplarından gördüğüm kadarıyla, halkın beğenilerini kazanmış bir lider. Tüm İnsanların düşüncelerini önemsiyor.

Özellikle toplumda bazı kesimler daha çok ilgi isterler. Engelli vatandaşlarımız, yaş almış büyüklerimiz, kimsesiz çocuklar ve Kadınlar buna örnektir.

Bu kesime hitap eden tüm Liderler toplum tarafından daha çok sevilirler.

(Elbette onları yanına alıp, boy boy fotoğraf çektirip, söz verip te hiçbir dediklerini yapmayanlardan bahsetmiyorum.)

Asıl önemli olan onların ne hissettiklerini anlamak, onlara zaman ayırmak , en önemlisi empati yapabilmektir. Ancak empati yaparak anlayabilirsiniz insanları. Bu da önemsemek değer vermek demektir. Değer verirseniz,değer görürsünüz.

 

Babama söz verdiğim kuran dersimde bir türlü istediğim hale gelemedim. Bana ders veren ve büyük sabırlar gösteren çok değerli Hanife BOZDOĞAN hanıma selamlar gönderiyorum Bana gösterdiği ilgi ve sabır için de teşekkür ediyorum.

Bazı harflerin doğru sesini telafuz etmek ne kadar zor geliyor anlatamam. Ama gönülden isteyince savaşıyorsunuz. Tabii ki öğreten kişi de sabırlı ve başarılıysa.

 

Babamın sabrını hatırlıyorum da, galiba öğretmen olmak bunu gerektiriyor. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” (Hz.Ali) sözü buradan geliyor demek ki. Mesleğini layıkıyla yapan değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

 

Çok sevdiğim KADİRLİ Belediyesi Kadınlar Meclisi üyemiz ,KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı ,Kadınlar kolu üyemiz Songül AKGÖLLÜ, DURMUŞ hanımın eşi, Rüstem DURMUŞ beyin vefatı nedeniyle Songül hanıma sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Rüstem DURMUŞ’ a Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun inşallah .

 

KADİRLİ Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne çalışmalarında başarılar diliyorum. Özellikle insan ilişkilerine değer veren, zabıta memurumuz Nevzat DEMİRDEN’e teşekkür ediyorum.

 

Yeni ADANA Gazete binasında Editörümüz ve Yazı İşleri Müdürümüzle ,küçük bir sohbetimiz oldu. Köşe yazılarım şimdilik güzel okunuyormuş , buna çok sevindim. Kısmet olursa ,kendilerini Ka-vak yönetimi olarak Vakıf binamızda ağırlamak istiyorum. KADİRLİ Kaymakamlığı ve KADİRLİ Belediyesine ,aynı zamanda KADİRLİ Postası gazetesine ve KADİRLİ Gazeteciler Cemiyetine küçük de ziyaretlerimiz olacak.Gazetecilik zor ama güzelmiş.

 

Güzel bakarak, güzel görmeyi deneyelim. İyilikleri çoğaltarak kötülükleri azaltmak ,elimizde.Ne yaparsak yapalım, aşk ile yapalım. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın hoşçakalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz