“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

    • 7 Şubat 2021 - 20:58:10


Daha önce de pek çok ziyaretimiz ve “sevgi izi uygulama çalışmamızın olduğu Kadirlinin engelli Lisesi olarak bilinen bir okulumuzu tanıtmak istiyorum.
10 Mayıs 2018 tarihinde Kadirli Şehit Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy Özel Eğitim Uygulama3. Kademe . Bu okulun öğrencilerinin yıl sonu gösterilerini Okul Müdürü Kamil Baykal ve Okul yönetimi öğretmenler(Zeliha Civanoğlu hanım)ve diğer idarecilerle,Kadirli Kadınlar Meclisi üyeleri ,birlikte hazırladık.
İlçemizde bulunan bir kuaförden (Açelya) yardımı biz istedik. Engellilerimize bakım yapmak, saçlarını yaptırmak, bir gün de olsa hayatlarına renk katmak için kuaförümüz ve bizler elele verdik. Ne kadar mutlu olduklarını görünce biz de çok mutlu olduk. Okul Müdürümüz ,Öğretmenlerimiz ve diğer okul idaresi hatta öğrenci velileri de bize bu proje için destek verdiler,teşekkür ettiler. Hayatında hiç böylesine bir gün geçirmeyen engelliler güzel kıyafetleriyle karnelerini aldılar ve mutlu bir şekilde tatile çıktılar.
Okul Aile Birliği Başkan ve üyeleri o güne özel börekler yaptılar. Engellilere ve tüm misafirlere ikram ettiler.Hafızalarımıza kazınan o güzel gün için ben ve tüm üyelerim okul Müdürü ve yönetim kuruluna, öğrenci velilerine,okul aile birliğine, özel eğitim öğretmenlerine ve okul hizmetlilerine tekrar teşekkür ederiz .
Yıl sonu gösterisinde ,öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergilendi. Ne kadar başarılı olduklarını görünce, öğretmenlerimizi ve okul müdürümüzü tebrik ettik. Nasıl da özenle hazırlanmış çalışmalar, her biri ayrı ayrı kıymetli eserlerin hepsi de yıl sonu gösterisine özeldi.
Bir süre önce de, Müge Anlı ile tatlı sert programına özel “ sevgi izi “ uygulamasıyla bu okulumuzun canlı yayında tanıtım yapmıştık..
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademede engelliler için çok önemli olduğunu düşündüğüm,hizmet ve eğitimler veriliyor. Hayatı boyunca zor şartlarda yaşayan engelliler ve onların aileleri, bu okul sayesinde biraz olsun rahatlıyorlar. Öğrenci velileri okuldan çıkınca eve gelen engelli çocuğun daha mutlu ve sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Hatta hiç okuldan çıkmak istemeyenler bile varmış. El becerilerini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmek oradaki öğretmenlerin temel görevi.
Bu okulda öğretmen- öğrenci ilişkisi çok farklı. Bu öğrencilerin eğitimi için özel eğitim alan öğretmenler , onlara daha dikkatli ve duyarlı olmak zorundalar. Yeterince hassas olan engellileri anlayarak sabrederek eğitim vermek hiç o kadar kolay değil.
Onlara zaman ayırmak , biraz olsun topluma kazandırmak için çalışmalar yapmak hepimize çok iyi geliyordu.Bunu tüm Kadınlar Meclis üyelerim adına söylüyorum .
Evet projeleri ben hazırlıyorum fakat bu bir ekip çalışmasıdır. Var olan projeleri hayata geçirmek ve farklı projelerde ortaklaşa karar vermek çok önemli. Bu yüzden bu ilçenin gönül Kadınlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Sevgiler selamlar gönderiyorum. En kısa sürede tekrar yeni projelerde buluşmak istiyorum.(Üyelerimden Gülizar DAĞTAŞ hanıma ayrıca selam gönderiyorum) @kadirlikadınlarmeclisi instagram , Kadirli Kadınlar Meclisi Facebook ve @KadKadirli Twitter sosyal medya hesaplarından etkinliklerimizi takip edebilirsiniz.
Çalışkan görevini layıkıyla yapan tüm insanlara teşekkürler. Bu vesileyle Kadirli Belediyesi Su işleri personeli pek kıymetli Zübeyde AKKAYA hanıma selam ve sevgiler gönderiyorum.Kadirli Belediyesi Danışmada görevli ,kıymetli Serdar ÖZDOĞAN beye de insan ilişkilerine özen gösterdiği için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda yine Kadirli Belediyesi Temizlik İşleri Müdüresi Müge BAZILI hanıma İlçemizin temizliği konusunda başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum.Son olarak yine Kadirli Belediyesi Kültür Sosyal Müdürlüğünden Mehmet ÜÇTEPE beye ve Jale CAN hanıma insana verdikleri değer için çok teşekkürler.
İnsan değerli olduğunu hissedince hayat daha güzel oluyor.Yeri gelmişken ,Koltuklar gelip geçicidir. Önemli olan ardında kalıcı eserler bırakmak, güzel anılmaktır.
İyilikler güzellikler paylaştıkça çoğalır, kötülükler sıkıntılar da paylaştıkça azalırmış.Dilerim en kısa zamanda özlem duyduğumuz güzel günlere kavuşuruz. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz