ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

DERYA YANIK SEÇİM STARTINI ‘BABA OCAĞI’NDAN VERDİ
    • 18 Nisan 2023 - 09:17:31


DERYA YANIK SEÇİM STARTINI ‘BABA OCAĞI’NDAN VERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Adayı Derya Yanık, seçim çalışmalarının startını baba ocağı Osmaniye’den verdi.
Derya Yanık,14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili genel seçimi kapsamında bölgesi Osmaniye’de çalışmalara başladı.
İlk günden itibaren Osmaniye halkının yoğun ilgisiyle karşılanan Yanık, bugüne kadar Sunbas, Kadirli, Düziçi’nde AK Parti teşkilatları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaşa Yakın Temas
Yaptığı ilçe ziyaretlerinde sokak sokak hemşehrileriyle birlikte yürüyen Yanık, yaşanan ekonomik hareketliliğin nabzını tuttu. AK Parti siyasetinin vatandaşa dokunmaktan geçtiğini bildiren Yanık, ziyaretleri sırasında esnafa misafirperveliği için teşekkür etti. Burada yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet eden Yanık, bir yandan da onların taleplerini tek tek not aldı.
Bakan Yanık Tezgah Başında
Gezdiği her esnafın yoğun ilgisi ve samimiyetiyle karşılanan Yanık, girdiği dükkanlarda tezgah başına geçerek sadece siyasette değil esnaflıkta da yeteneklerini sergiledi.
Kazanmanın Yolu Samimiyetten Geçiyor
Yanık, AK Parti’de görev ve makamların birer bayrak yarışı olduğunu, bu bayrağı taşıyanların verilen görevin ve millete hizmet etmenin sorumluluğuyla bu yarışı devam ettirdiğini söyledi.
AK Parti’nin kuruluşunda İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak önemli görevler üstlendiğini ve seçimlerin teşkilatlar açısından önemli olduğunu bildiren Derya Yanık, 14 Mayıs’ı kazanmanın tek yolunun samimiyetle çalışmak olduğunu belirtti.
“14 Mayıs’a Kadar Durmadan, Yılmadan, Yorulmadan Kapı Kapı Gezeceğiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun önemine değinen Yanık, “14 Mayıs’a kadar durmadan, yılmadan, yorulmadan kapı kapı gezeceğiz. Vatandaşımıza ne olduğunu, ne olması gerektiğini, bu milletin neye layık olduğunu, hizmetin en güzeline layık olduğunu anlatacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Ev Kadınlarına Emeklilik Desteği
AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde kadınlara, gençlere, engellilere yönelik birçok çalışmanın yer aldığını belirten Yanık, “Önümüzdeki süreçte ev kadınlarımıza emeklikleri için prim desteği vereceğiz. Hiç çalışmamış, herhangi bir şekilde çalışmaya fırsatı olmamış ama hayatının ilerleyen dönemlerinde bir sosyal güvence ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, annelerimize, ablalarımıza prim desteği sağlayacağız” dedi.
“Yerli Otomobilini Kendisi Yapan Bir Türkiye Var”
Türkiye’nin 21 yıl AK Parti hükümetleriyle çağ atladığını ve bunu sürdürmekte kararlı olduklarını kaydeden Yanık, “Bugün geldiğimiz noktada savunma sanayinde İHA’lar, SİHA’lar yapıyoruz. Muhalefet yeri geldiğinde ‘Ne var bunda işte, sadece bir küçük dron’ diyorlar. Dünyanın en etkili haber merkezleri, en etkili siyasi merkezleri, Türkiye’nin savunma sanayisinin, İHA ve SİHA’larla dünyada savunma denklemini değiştirdiğini kabul ediyorlar. Artık kendi uydusunu uzaya gönderen bir Türkiye var. Bütün yatırımlarını kendisi yapan bir Türkiye var. Yerli otomobilini kendisi yapan bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.
Hizmetler Boyut Değiştirdi
Vatandaşlara yönelik yapılan hizmetlerin AK Parti sayesinde boyut değiştirdiğini ve eski dönemlerin artık geride kaldığının altını çizen Yanık, o süreci şu şekilde özetledi:
“Düne kadar engelli bir yakını varsa evden dışarı çıkaramayan insanlara, şimdi istihdam hakkı, sosyal destekler, kuruluş ve bakım destekleri, gündüz bakım merkezleri, sosyal alanlar ile her türlü imkanı sağlıyoruz. Geçen gün bir toplantı esnasında engelli bir vatandaşımız engellilere yönelik istihdamın yeterli olmadığını söyledi. ‘Bize daha çok istihdam alanı açmamız lazım.’ dedi. Bundan 30 sene önce ağaca bağlanan engelli görüntüsünden bugün ‘Bize bu istihdam yeterli değil, daha çok istihdam sağlamalısınız, daha çok iş alanı açmalısınız.’ diyen engelli kardeşlerimize. Bunu yapan iradenin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”
“Bugüne Kadar Verilen Çabaya, Bugüne Kadar Verilen Emeğe Sahip Çıkmalıyız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerli ve milli olan siyasi iradeyi desteklemenin önemine de dikkat çeken Yanık, “14 Mayıs’ta irademizi sandığa yansıtmalıyız. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin 21 yıldır ilmik ilmik ördüğü, Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki kazanımları korumalıyız. 14 Mayıs’ta bugüne kadar verilen çabaya, bugüne kadar verilen emeğe sahip çıkmalıyız. Çünkü biz sahip çıkmadığımızda PKK, Kandil’in terör yuvaları sahip çıktıkları bu kazanımları bir dakikada çöpe atmak için hazır bekliyor. Türkiye’yi yeniden vesayet sistemlerinin, yeniden vesayet odaklarının, yeniden terör odaklarının, yeniden yoksulluğun, yeniden kavganın, yeniden gürültünün içine atmak isteyen odaklara karşı ‘yeter söz milletindir. Biz size bunun için geçit vermiyoruz demenin’ adıdır. 14 Mayıs’ta sandığa gittiğimizde inşallah bunu gerçekleştireceğiz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Adayı Derya Yanık, seçim bölgesine Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile geldi. 2 gün Osmaniyelilerin beğenisine sunulan Togg daha sonra Ankara’ya döndü. Derya Yanık seçim çalışmaları boyunca şahsi aracını kullanmayı sürdürecek.
DERYAN YANIK KİMDİR?
1972 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli’de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Yanık, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında, İstanbul Barosu’ndan avukatlık ruhsatını alarak mesleğe başladı.
AK Parti’nin kuruluşunda İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak yer aldı. 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.
Öğrencilik yıllarından bu yana sivil toplum çalışmalarının içinde yer alan Derya Yanık, Darülaceze ve Kadın ve Demokrasi Derneği başta olmak üzere çok sayıda dernek ve vakıfta yönetici olarak görevler üstlendi. İnsan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarında gönüllü çalışmalarda bulundu ve eğitimler verdi. BM Kadının Statüsü oturumu kapsamındaki uluslararası etkinliklerde, kadın ve hukuk başlığı altında sunumlar gerçekleştirdi.
Derya Yanık, 24 Mart 2021 tarihinde AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 21 Nisan 2021 tarihinde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 28. Dönem AK Parti Osmaniye milletvekili adayı oldu

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz