POTOMOBİL ELEKTİRİK DİREGİNE ÇARPTI

POTOMOBİL ELEKTİRİK DİREGİNE ÇARPTI

ÇİÇEKLİDERE KÖYÜ TAHTALI YOLU ULAŞIMA AÇILDI

ÇİÇEKLİDERE KÖYÜ TAHTALI YOLU ULAŞIMA AÇILDI

KADİRLİ’DE “ORMAN BENİM ” ETKİNLİĞİ

KADİRLİ’DE “ORMAN BENİM ” ETKİNLİĞİ

SILA GAZETESİ 20 YAŞINDA

SILA GAZETESİ 20 YAŞINDA

Yağışlar sonrası yaşanan su kirliliğiyle mücadelede geçici çözüm: Kent Muslukları!

Yağışlar sonrası yaşanan su kirliliğiyle mücadelede geçici çözüm: Kent Muslukları!

KAYA’DAN DÜZİÇİ İLÇE’SİNİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102.YIL DÖNÜMÜ SEBEBİYLE KUTLAMA MESAJI
    • 28 Mart 2022 - 11:16:40

DÜZİÇİ İLÇE’SİNİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102.YIL DÖNÜMÜ SEBEBİYLE KUTLAMA MESAJI

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya yayınlamış olduğu mesajında “Düziçi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlu olsun. “ ifadelerinde bulundu.

Kaya açıklamaların “Osmaniye İlimiz; Gerek konumu, gerek insanı, gerekse verimli toprakları nedeniyle tarihin her döneminde hedefte olan, birçok ordunun saldırısına, birçok devletin işgaline karşı mücadele etmiş, Osmaniye ili ve ilçeleri her zaman kahramanlıklarla anılmıştır.

Osmaniye’mizin dillere destan doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi DÜZİÇİ bundan tam 102 yıl önce düşmanı defetmiş ve vatan topraklarını canı pahasına korumuştur. Düziçi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, o zor günlerin bir daha asla yaşanmamasını diliyorum.

18 Aralık 1918 tarihinde Cebelibereket Sancağı’nın Bahçe ilçesine bağlı bucak merkezi olan Haruniye, Fransız işgaline uğradı. Bahçe ilçesinin Fransızlar için büyük önemi vardı çünkü Mersin’den Adana’ya ve oradan da Osmaniye’ye, şehir merkezinden Gâvur Dağlarına uzanan demir yolu bu bölgenin çok yakınından geçiyordu. Ecdadımız tabii ki düşmana boyun eğmeyecekti. “İstiklalimiz, namusumuz, onurumuz, bayrağımız, ezanımız tehdit altındaysa biz ‘Yenilmez.’ denen orduları yeneriz.” diyerek derhâl bir araya geldiler.

Yörenin sevilen aşiret ve ailelerinden olan Hüseyin Hilmi, Mehmet Yeşil, Hacı Efendi, İsmail Ökkeş, Yazlamazoğlu Süleyman Ağa, Andırın’ın Kesim köyünde Osman Tufan’la görüştüler ve Haruniye Kuvayı milliye Teşkilatını kurdular. Başkan olarak Hüseyin Hilmi görev aldı ve ilk önemli başarıları, Gökçayır’a baskın düzenlemek isteyen ve sayıları 150 kişiyi bulan Ermeni güçlerini yok etmek oldu. Fransız işgali altında bulunan Adana vilayetinin kurtarılması için güneyde Silifke, Kozan Sancağı’nda Haçin, Andırın üzerinde Kadirli ve Gâvur Dağları eteğindeki Haruniye’ye doğru yürütülecek harekâta başlanması kararı alındı. Yörük Selim, yanındaki yüzlerce Kuvayı milliyeciyle birlikte 27 Mart 1920 tarihinde bölgeyi kuşattı. Çatışmalar kısa sürede sonuç verdi. Fransızlar, onlara bağlı iş birlikçiler ve Ermeniler kasabadan ayrılarak tren yolu hattına doğru çekildiler. 28 Mart tarihi Düziçi’nin kurtuluşu olan tarihimizin altın sayfalarında yer aldı.

Düşman istilası başladığında “Bu topraklarda ezanı susturmayız, bayrağı indirmeyiz.” diyerek harekete geçen ve düşmanı geldiğine pişman eden yiğitleri minnetle anıyoruz. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkânı sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan ecdadımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Tarihimizden aldığımız güç, yüreğimizdeki inanç ve milletimizde gördüğümüz birlik ve beraberliğin verdiği şevkle, Düziçi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile dün olduğu gibi bugün de vatan toprağına sahip çıkmak için göğsünü siper eden yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz