KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Yuvayı Dişi Kuş Yapar..
    • 27 Temmuz 2020 - 07:27:42


Dünyanın yarısı kadın, diğer yarısını da yetiştiren yine kadındır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada gördüğünüz her şey kadının eseridir“ diyerek kadının önemini vurgulamıştır. Taşıyan, doğuran, besleyen, büyüten ve aynı zamanda eğiten yine kadındır. Bunlardan bir kaçı anneler ve babaların birlikte gerçekleştirdiği şeyler olabilir ama taşımak ve doğurmak tartışmasız kadının görevidir. Yani kadinlar toplumun vazgeçilmezleridir. Doğru eğitim alan çocuklar başarılı olur ve böylece toplumsal anlamda gelişim sağlanır.
Şimdilerde içinde bulunduğumuz haklı gurur bu durumun ispatıdır. İlçemizin başarılı öğrencilerinden İlbay Tıraş Liseye Geçiş Sınavlarında Türkiye birincileri arasına girmiştir. Kendisini ailesini ve mezun olduğu Özel Biltepe Okulları Öğretmenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Çocuklar nasıl görürlerse öyle yetişirler. Nasihatten hoşlanmazlar ama gördüklerini tartışmasız yaparlar bu bir gerçek. Bu yüzden onların yanındayken yaptıklarımız söylediklerimizden çok daha önemlidir. Şimdiki yetişkin halimizle onlara nasihat verirken geçmişte yaşadıklarımızı unuttuğumuzun farkında bile değiliz. En çok da yapmasını istediğimiz olumlu davranışları biz yapmalı, sakıncalı olanları en azından onun yanında yapmamalıyız. Çünkü bir anlamı yok. Davranışlar söylemlerden çok daha etkili. Özellikle kitap okumak bir insanın kendine yapacağı en büyük iyilik… Bu alışkanlık çocuklarımızın yanında sürekli olarak yapılmalı ki, çocuk kitap okumanın yaşamın vazgeçilmezleri arasında olduğunu anlasın.
Geçen haftaki yazımda Aysel hanımın düşüncesini ele alalım demiştim ya! Kadınların hem ana, hem bacı, hem de yar olduğu ama değersiz bir obje olarak görülmesi sebebinin yine kadının kendisinden, hatta ki çözümün de kendisinden kaynaklandığını konuşalım demiştim. Aysel hanımla aynı fikirdeyiz aslında… Biz kadınlar birbirimize destek olmalıyız. Her yazımda belirtmeye çalışıyorum manevi olarak gücümüzün farkına varmalıyız.Bakın yıllar önce 15.11.2016 tarihinde 7 kişilik bir grupla oluşan Kadirli Kadinlar Meclisi şimdi 27 kişiye ulaştı. Birlikteyken zaman nasıl geçiyor farkına varamıyoruz. Hem sosyal alanda gelişiyoruz hem topluma fayda sağlıyoruz hem de pozitif enerji yayıyoruz. Yaşadığımız acı tatlı ne varsa paylaşıyoruz. Böylece acılar azalırken mutluluklar çoğalmış oluyor. Sorun sadece yapamadığımız iyilikler bizim için. Çünkü amacımız belli, faydalı insan olmak.@kadirlikadınlarmeclisi
Her zaman hayat toz pembe değil, kötü günler de var. Hatta yaşamak zorunda kaldığımız kötü durumlar da var. Özellikle kadın olmanın verdiği zorluklar var. Çalışan ya da çalışmayan farketmez. Ama birbirimize destek verip daha çok birlikte görünürsek bu zorlukları aşabiliriz. En doğrusu amacımız aynı olacak. Okumak, doğru bilgiler öğrenmek ve üretmek bizim vazgeçilmezimiz olacak. Sosyal ve ekonomik alanda gelişirsek eğer güzel insan yetiştirir, eserlerimizle övünürüz. Burada partnerlerimize de bazı görevler düşüyor tabii ki. Bunları da haftaya konuşalım dilerseniz.
Son olarak yine “Temizlik” konusuna değinmek istiyorum çünkü çok önemli, lütfen çöpleri yerlere değil çöp konteynırlarına atalım. Hepimiz temiz ve sağlıklı olmayı hakeden medeni insanlar olarak çocuklarımıza güzel bir dünya bırakalım. Bana göre en büyük miras budur. Tüm emekçi kadınlara selamlar ,Yoğunoluk köyünden Hasibe Dandıl hanıma da sevgi ve selamlar.Kadirli Kadinlar Meclisi üyelerine özel selamlar.Bana ulaşan ,mesaj bırakan herkese sevgi ve selamlar,zamanla isimlerinizi okuyacağım inşallah .Umut yoldaşınız, şansınız bol olsun.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz