OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KARACAOĞLAN’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ
    • 11 Aralık 2020 - 07:55:27

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Düziçi İlçemizin Yeni Farsak Köyü Hodu Yaylasındaki, Ünlü Halk Ozanı Karacaoğlan’ın kabrini ziyaret etti.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Düziçi İlçemizin Yeni Farsak Köyü Hodu Yaylasındaki, Ünlü Halk Ozanı Karacaoğlan’ın kabrini ziyaret etti. Vali Yılmaz’ın ziyaretinde Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat da yer aldı.

Halk Ozanı Karacaoğlan’ın Kabrinde incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, yapımı devam eden anıt mezar çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Şefi Rahime Rengin Mülayim, Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Özel İdaresi tarafından desteklendiğini ve Düziçi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırıldığını ifade ederek, “Karacaoğlan anıt mezar projesi kuş bakışı olarak bakıldığında saz şeklindedir. Saz şeklinin içerisinde Karacaoğlan’ın şiirlerinde ana tema olan aşk, doğa, ayrılık, gurbet, sıla ve ölüm temalarına yer verilmiştir. Bu nedenle sazın kenar çerçevesini oluşturan sütunların üzerinde sırasıyla aşk, doğa, ayrılık, gurbet, sıla ile ilgili eserlerine yer verilirken ölüm teması kendi mezarını simgelemektedir. Kubbe şeklindeki mezarın üst kısmı güneş ışığını sürekli alabilmesi için açık bırakılmıştır. Anıt mezarın içerisinde bulunan Karacaoğlan yazısı ve Karacaoğlan heykeli de ziyaretçiler için tasarlanmıştır. Anıt mezarın giriş kısmında ziyaretçilere bilgi vermek amacıyla Karacaoğlan’ın biyografisi ve anıt mezar projesinin anlatımı yer almaktadır.”dedi.

Vali Yılmaz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Ünlü Halk Ozanımız Karacaoğlan’ın türkülerinin günümüzde de yaşamakta olduğunu ve yaşamaya devam edeceğini ifade ederek, “Bugün, Yeni Farsak Köyümüzde, yüzyıllara hükmeden Ünlü Halk Ozanımız Karacaoğlan’ın mezarını ziyaret ediyoruz. Ünlü Ozanımız için anıt mezar yaptırıyoruz, tamamlandığında inşallah Halk Ozanımıza layık bir anıt mezar olacaktır.” diye konuştu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz