Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, tarladan toplanan ıspanaklar, koronavirüs salgını nedeniyle talep azalınca elde kaldı. Üreticiler, satamadıkları binlerce demet ıspanağı, Savrun Çayı’na döktü.
Osmaniye’nin Kadirli’deki 20 bin dekarlık alanda, yaklaşık 7 aydır aralıklarla ekimi gerçekleştirilen ve ‘zehirli’ söylentileri üzerine sezona kötü başlanan ıspanakta istenilen ivme, bir türlü yakalanamadı. İlçede ıspanak üreten çiftçiler, koronavirüs salgını nedeniyle ürünlerine talep azalınca satamadıkları binlerce demet ıspanağı tarladan toplayıp Savrun Çayı’na döktü.
“SEZON KÖTÜ BAŞLADI VE ÖYLE DE BİTTİ”Üretici Soner Topalhan, tarladan toplanan ıspanağın çayda yıkanarak, paketlendiğini, bu sırada bazı üreticilerin elinde kalan ıspanağı buraya döktüğünü belirterek, “Ispanak ekili tarlalarımız halen var ve bazı üreticilerimiz Kadirli iç piyasasına ıspanak kesimi yaptı. Tarlada bırakılsa ıspanak sararacak ve yenmez olacak. Bunun için üreticilerimiz, ıspanağı söktü ve Savrun Çayı’ndaki havuzlara getirerek, yıkamasını yapıp, demet haline getirdi. Şu an kilosu 2 liraya satılan ıspanağa talebin azalması ve sevkiyatlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle üreticinin elinde kaldı. Bazı üreticilerimiz on binlerce demet ıspanağı havuzların ağzını açarak, Savrun Çayı’na bıraktı. Sezon kötü başladı ve öyle de bitti” diye konuştu.
ISPANAKLARI TOPLAYANLAR OLDUKadirli merkezden geçen Savrun Çayı’nda kirlilik oluşturan ıspanak demetlerini görenler şaşırırken, bazı kişiler de suya girerek, yüzen ıspanakları torbalara doldurup, evlerine götürdü.
- UYARI
- Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
- SUAT ÖNAL MİLLETVEKİLİ A.ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI
- KADİRLİLİ HEMŞEHRİMİZ AYAS MHP MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ADAY ADAYI OLDU
- HAMZA TOR ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI
- OSMANİYELİ SPORCULAR BÜYÜK GURUR YAŞATTI
- Kadirli İlçesinden Büyük Başarı…
- Hemşehrimiz Abdülaziz Aydın Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.
- “DOÇ. DR. HAKAN HAKKOYMAZ” MHP OSMANİYE MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN A. ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- AKYOL AK PARTİDEN MİLLETVEKİLİ A.ADAYI OLDU
- ZİRAAT MÜHENDİSİ “ADNAN GENÇOĞLAN” İYİ PARTİDEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- BAŞKAN MUSTAFA TÜRKMENOĞLU AK PARTİDEN MİLETVEKİLİ A. ADAYI
