UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Toprakkale kalesinin restorasyonuna başlandı…
    • 26 Şubat 2021 - 07:44:46


Toprakkale kalesinin restorasyonuna başlandı…
AK Parti Osmaniye Milletvekilli Mücahit Durmuşoğlu Toprakkale Kalesi restorasyonu hakkında bir basın açıklamasında bulundu.
Durmuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti:
“Tarihi ve kültürel dokusu ile antik dönemden itibaren yoğun bir yol ağına sahip olan ilimiz, bu yolların güvenliğini sağlamak amacıyla çok sayıda kale inşa edilmiştir. Bu özelliklerinden ötürü “kaleler şehri” olarak da anılan Osmaniye ilimizde tarihin izlerini taşıyan ve birçoğu günümüze kadar korunarak ulaşmış 26 kale bulunmaktadır. Bizlere miras kalan bu tarihi ve kültürel değeri korumak ve eski değerlerine kavuşturmak adına Bakanlığımız ve il müdürlüğümüzle büyük ve yoğun mesailer harcamaya devam ediyoruz.
Bu çalışmaların sonucunda tarih meraklılarının, yerli ve yabancı turistlerin kaleler ve ören yerleri dolayısıyla Osmaniye ilimize ilgisini arttırmak ve gelmesini sağlamak amacıyla, Kültür Turizm Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerimiz neticesinde önemli bir yol kat edilmiş olup, Toprakkale İlçemizde de bulunan Toprakkale Kalesinin Restorasyonu için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.
Söz konusu restorasyona ve işleve yönelik hazırlanmış olan Toprakkale Kalesi Restorasyonu İşi yaklaşık olarak 18.165.890,09 TL lik bütçeye sahiptir. Komplike uzmanlık gerektiren, tarihi ve kültür mirasımızı gelecek nesillere aktarmak adına hazırlanmış büyük bir projedir. İlk aşamada 1.620.005,65 TL (KDV dahil) yaklaşık maliyete sahip, A Bölgesi olarak anılan Giriş Tonozu Restorasyonu işinin 16 Şubat 2021 tarihinde Adana Rölöve Anıtlar Müdürlüğü ve Valiliğimiz (Osmaniye İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü) iş birliği ile Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği çerçevesinde ihalesi yapılmış olup 2021 yılı sonu itibariyle Giriş Tonozu Restorasyonumuzu tamamlamış olacağız, İnşallah projenin tamamlanmasıyla şehrimize ve bölgemize büyük bir eser kavuşturmuş olacağız diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz