OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

TEBRİKLER SAVRUN ŞEHİT MUSTAFA ÇİĞİLOĞLU ANADOLU LİSESİ…
    • 10 Mart 2020 - 06:56:08

Savrun Şehit Mustafa Çiğiloğlu Anadolu Lisesi TÜBİTAK 51. Lise öğrencileri bölge finaline Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve KKTC’den katılan yaklaşık 1400 proje arasından bölge finalinde sergilenmeye hak kazanan 100 projeden biri olarak Kadirli’yi temsil ediyor.
Tarih öğretmeni İbret Dal’ın danışmanlığında öğrenciler Eyüp ÇÖMEZ ve Mehmet Kerem DAL’ın “Keşiş Çayı ve Kolları Üzerindeki Su Değirmenleri ve Kültürel Mirası” adlı Tarih/Kültürel Miras alanındaki projesi 9-12Mart 2020 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılan TÜBİTAK Adana Bölge Sergisine katıldı. Öğrenciler büyük özveri ile çalışarak proje kapsamında Keşiş çayı ve kollarında 42 adet su değirmeni tespit ettiler. Su değirmenlerinin kültürel miras olarak gelecek nesillere aktarılması için Andırın ve Kadirli Belediyeleri ile irtibata geçildi.
Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan projeyi çok beğendiğini ifade ederek projeye destek vermek istediğini söyledi. Bu kapsamda Yeşilyurt mahallesindeki Keleş Mollaya ait değirmenin müzeye dönüştürmek üzere 2020 yılı Kültürel ve Sosyal Yatırımlar kapsamına alınacağını taahhüt ettiğini bildirdi. Keleş ailesi adına Belediye Meclis üyesi Ahmet Keleş değirmenin bedelsiz olarak müze dönüştürülmesi şartıyla belediyeye devredileceğini açıkladı. Kadirli Belediyesi de Mayıs 2020’de Kent Müzesinde Kutlanacak olan Müzeler Haftası temasının Su Değirmenleri olarak belirleneceğini belirtti. Okul müdürü Halil İbrahim Tamer Tarih Öğretmeni İbret Dal ve Öğrenciler Eyüp Çömez ve Mehmet Kerem Dal’ı gece gündüz, dağ taş, yağmur çamur, sıcak soğuk demen büyük bir özveri ile yapmış oldukları çalışmalarından dolayı kutladığını söyledi. Türkiye Finali yolunda başarılar diledi. Okul olarak bundan sonra da yeni projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Projeye desteklerinden dolayı Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’a şükranlarını belirtti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz