“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

TAŞLAR ÜZERİNE-13
    • 18 Şubat 2022 - 08:06:01

Daha önce yazdığımız bir yazımızda bahsettiğimiz, Beş Taş oyunu bayağı ilgi çekmiş olmalı ki, bazı okuyucularımız, Beş Taş oyununun nasıl oynandığını anlatmamışsınız diye sitemde bulundular. Biz bu sitemleri haklı ve yerinde bulduk. Bu sebeple oyunu tam olarak da olmasa biraz anlatalım dedik.
Beş taş oyununu bir taraftan oynayıp bir taraftan bir taraftan da kızına anlatmaya çalışan anne hem heyecanlı hem de oyunu hatırlamaya çalışıyordu. Bak kızım dedi her oyun gibi dikkat ve beceri isteyen bir oyundur. Lütfen beni seyredermisin. Kız bu ricadan sonra annesini kazanabildiği dikkat ile seyretmeye başladı. Anne bir taraftan oyunu oynayıp bir taraftan da kızına anlatmaya başladı. Bak kızım; bir taşı alıyoruz, bir taşı havaya atıyoruz, havada ki taş yere düşmeden yerdeki taşı alıp havadaki taşı da yakalıyoruz. Bak bu birler, bu ikiler, bu üçler, bu dörtler, bu beşler. Sanki okuduğu ilkokul yılları gibi anlatıyordu anne. Üçler de üçtaşı yerden kapacaksın sonra beşlere geçtiğinde oyun şekli değişir. Anne Beşleri anlatırken de bir taraftan gökyüzüne bakıyordu. Zira anne biliyordu ki her beş taş oyunu sonu genelde yağmur yağardı.
Bak kızım dedi anne, beşler den sonra bir de tekerlemeler kısmı var. ‘’ birden başladım beşe geldim, edeler, dedeler nerede kaldı cüceler, taş attım havaya Kadir Mevla bizi kayıra’’
Annenin büyük bir hissiyatla oyunu oynaması kızın ilgisini cezbetmişti. Kız anneciğim bir el de ben oynanayım dedi.
Evet taşlar her alanda kendisini gösteriyor. Şey varmışınız bir beş taş oynayalım.
NOT: En iyi beş taş tuz taşından yapılır.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz