ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

ŞEHİT YASEMİN TEKİN İLKOKULUNUN ETKİNLİĞİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI
    • 7 Haziran 2022 - 13:18:14


Eğitim ve öğretimdeki başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel alandaki etkinlik ve projeleriyle de göz dolduran Şehit Yasemin Tekin ilkokulu bu defa da farklı bir projeye imza attı. İlkokul da görevli Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Emine Ergen Gürbüz tarafından akran zorbalığıyla mücadele için Dostluk Festivali düzenlendi.
Türkiye’de ve dünyada her üç öğrenciden biri zorbalığa maruz kalındığı bilinirken,Zorbalığa maruz kalmak özellikle ergen ve çocukların gelişim süreçlerini sekteye uğrattığı ve ömür boyu devam edebilen olumsuz izler bırakarak toplum sağlığını olumsuz etkilediği görülmüştür.
Bu amaçla her çocuk güvenli okul ortamında eğitim alma hakkına sahiptir.

Peki neler yapabiliriz düşüncesiyle okul olarak,Sadece yılda bir kez toplantı yapmak çocukların daha az zorbalık yapmasını sağlamaz.Şehit Yasemin Tekin İlkokulu için zorbalığı önlemek önemli bir okul değeridir.Kapsamlı bir zorbalık programı uygulaması başarıyı beraberinde getirir.Yöneticiler, öğretmenler, personeller, veliler ve öğrenciler hep beraber bir ekip olunması sanırım bu işin sırrı diyebiliriz.Zorbalığı önlemeye odaklanan eğlenceler, festivaller, kapsamlı bir programı başlatmak için harika bir yoldur.Bu düşünceyle yola çıkılmıştır ve Osmaniye’de hatta ülkemizde bile ilk defa rehberlik kazanımı adına festival düzenlenmiştir.Bu yolda şarkıların, şiirin gücü kullanılmıştır çünkü bazen bin sayfalık bir kitabın anlatamadığını bir şarkının anlatabileceğinin altı çizilmiştir.İnsanlar zorbalığı önlemenin hep bir başkasının sorumluluğu olduğunu düşünüyor.
Gerçek şu ki hiç kimse suçlu değil ama herkes sorumludur.Hem bilgiyi eğlenceli hale getirmek hem zorbalığın yanlış olduğu mesajını vererek farkındalık oluşturmak adına Dostluk Festivali “DOSTFEST”müthiş bir katılım ve coşkuyla kutlanmıştır düşüncelerine yer verildi
Ayrıca öğrenciler tarafından okunan şiirler,oyunlar,müzik resitali izleyenleri hayran bırakırken,resim sergisi de tam not aldı.
Okul Müdürü Erhan Ceylan,böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikten dolayı başta Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Emine Ergen Gürbüz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum ifadelerine yer verdi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz