“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası verildi
    • 8 Mayıs 2019 - 11:05:34

Osmaniye’de şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra şehit ve gazi aileleri katıldı. Törenin devamında Alibeyli Camii Müezzini Bilal Akbulut tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitler için dua etti. Vali Ömer Faruk Coşkun konuşmasında, üzerinde yaşanılan toprakların dünyanın en kıymetli toprakları olduğunu vurgulayarak, “Ülke olarak her anlam da çok önemli bir coğrafyanın üzerinde yer almaktayız. Bu nedenle dünyadaki diğer ülkelerin gözü hep bu kadim ve bereketli toprakların üzerinde olmuştur. Bu nedenle bu topraklara sahip olmak istemişler, üzerimize seferler düzenlemişler, ama başarılı olamamışlar, köle etmeye sömürmeye kalkmışlar, edememişler. Çünkü bu topraklara sahip olmanın bir bedeli vardır, o bedel kan ve candır.

Burayı ancak canını ve kanını vermeyi, feda etmeyi göze alabilenler elinde tutabilirler ki bu necip millet, böyle bir millettir. Bu milletin böyle olmasının en büyük nedeni, evlatlarını helal sütle besleyen, vatan diyerek, bayrak diyerek, Allah diyerek, ezan dinleterek sallayan, dilinden duayı eksik etmeyen, ayaklarının altına cennet serilen fedakâr analarımızdır. Bu sebeple sizler gibi analarımız babalarımız olduğu müddetçe, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek ve bu topraklar ilelebet Türk yurdu olarak kalacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Osmaniye’deki temsilcisi olarak bu gün sizlere Devlet Övünç Madalyalarınızı takdim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını ileterek bilmenizi isterim ki; ne yaparsak yapalım şehitlerimiz ve gazilerimizin yapmış olduğu fedakârlığı hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Bu madalyalar sadece millete yapılmış olan fedakârlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesidir. Çocuklarınız, torunlarınız seneler boyu, asırlar boyu bu madalyaları bir şeref nişanesi olarak gelecek nesillere aktaracak, sizlere hayır duaları edecekler.

Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, içinde bulunduğumuz rahmet ayının başta tüm insanlığa, İslam âlemine, ülkemize ve Osmaniye’mize hayırlar getirmesini diliyor, sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.” dedi. Vali Coşkun’un konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası alacak şehit ve gazilerin özgeçmişleri sunuldu.

Törenin devamında ise şehit aileleri ve gaziler, Devlet Övünç Madalya ve Beratları Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi. Törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman İyikul’un oğlu Zeynel Kaan İyikul’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç’un oğlu Ali Can Koç’a, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Acıbucu’nun annesi Yeter Acıbucu’ya, Şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz’in kızı Eylül Etiz’e, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek’in kızı Elif Ceyla Petek’e, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Erdinç’in babası Şemsettin Erdinç’e, Şehit Tankçı Uzman Çavuş Oğuzhan Yılmaz’ın kızı Eslem Yılmaz’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Halis Özcengiz’in kızı Hira Nur Özcengiz’e, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın babası Fahri Yıldız’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Furkan Aydın’ın annesi Ayşe Aydın’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy’un oğlu Mehmet Ulusoy’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Evren’in babası Hasan Hüseyin Evren’e ve gazi Mustafa Türkmen’e madalya ve beratları takdim edildi. Tören, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Haber:İbrahim EMÜL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz