“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

PROF. DR. MEHMET CİHANGİR’DE OKÜ REKTÖR ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI
    • 29 Aralık 2020 - 07:25:42

Osmaniye’nin tanınmış Prof. Dr. Mehmet Cihangir yaklaşan Osmaniye Korkutata Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Porf. Dr. Cihangir, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Mensubu olmaktan onur duyduğum Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin farklı kademelerinde öğretim üyesi ve yönetici olarak 10 yıldır çalışmaktayım. Ankara Üniversitesi’nden doktora aldıktan ve takiben beş buçuk yıl mecburi hizmet yaptıktan sonra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde göreve başladım. Bir kısmı doçent olmuş olan çok sayıda öğrenci yetiştirdim. Uluslararası ve ulusal düzeyde bilimsel çalışmalar yaptım. Bu çalışmalara yüzlerce atıf yapıldı. İdari olarak; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Maliye Bölüm Başkanlığı, İşletme Bölüm Başkanlığı yaptım. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevinde bulundum. 2,5 Yıla yakın süreyle Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü takiben 2 yıl süreyle kampüsümüz içinde bulunan Osmaniye Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü yapma fırsatım oldu. Hala yürütmekte olduğum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliğini uzun yıllar yaptım. Hala aynı fakültenin Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmekteyim. Yaklaşık 5 yıl boyunca Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu’nda Senatör Üye olarak çalışma olanağı buldum. Halen bir bilim adamı olarak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye, öğrencilerime eğitim vermeye devam etmekteyim.

Yakın tarihte Üniversitemize rektör ataması yapılacaktır. Üniversitemizi eğitim, bilim ve sanat alanlarında saygın ve değer verilen bir üniversite yapmak için rektörlüğe adaylığımı koydum.Üniversitemiz geçmiş 13 yılda belli bir mesafe almıştır. Bazı alanlarda elde edilen başarıları üniversitenin tümüne yaymak, üniversitemizin bütün eğitim birimlerinde yüksek standartları yakalamak hedefimizdir. Üniversitemiz ürettiği bilgi, yetiştirdiği öğrenciler ve akademik ve bilgi donanımlı öğretim kadrolarıyla Osmaniye’nin kalkınmasına öncülük edecektir. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamasında ön sıralarda yer almak için tüm kaynaklarını kullanacaktır. Sağlık alanında şehrimizde var olan eksikliği gidermek için üzerine düşeni yapacaktır. Bu doğrultuda şehrimizin ve bölgemizin tüm kamu otoriteleri ve meşruiyeti tartışılmayan tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket edeceğimizi deklare ediyorum.

Kurulan ve sürekli gelişmekte olan Organize Sanayi Bölgemizdeki firmaların şehrimiz işgücüne, eğitim ve spor komplekslerine ve bölge ekonomisine sağladıkları büyük fırsatların bilincindeyiz. 2019 verileriyle Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi’nin içerisine sadece İskenderun-Osmaniye arasında biri Osmaniye’de olmak üzere 4 adet şirketini sokan Tosyalı Grubun, aynı listeye şehrimiz listesinden giren Baştuğ Metalurji’nin, adlarını yazamadığımız onlarca sanayi şirketinin şehrimiz ve üniversitemize sağlayabilecekleri ve sağladıkları büyük katkıların üniversitemiz öğrencileri için birer motivasyon kaynağı olduğunu belirtmek isterim. Eğitimli işgücümüzün istihdamını sağlayan bu sanayi şirketlerinin yönetici ve sahiplerinin her türlü iltifatı hak ettikleri gerçeğini önemle vurgulamak isterim.

Osmaniye’miz bünyesinde çok değerli insanlar yetiştirmiştir. Abdurrahman Keskiner, Arif Keskiner gibi senarist ve yönetmenleri, Ümit Besen gibi müzisyenleri, Samet Aybaba gibi spor adamlarını, ÂşıkFeymani, Abdulvahap Kocaman, Gül Ahmet Yiğit gibi gönül aşıklarını bu şehrin toprakları büyütmüştür. Yaşar Kemal gibi dünya çapında yazarları, Bestami Yazgan ve öğrencisi olmakla kendimi bahtiyar hissettiğim Salih Safa Yazar gibi edebiyat dâhileri bu şehrin ikliminde doğup yetişmişlerdir. Dünyaca ünlü DadaloğluGâvur Dağları’nda, Cebel’de, Hemite’de ve Bahçe ilçemizin Kaman köyünde yaşamıştır. Düziçi İlçemizde doğup bu yörelerden nefes alıp nefes veren Karacaoğlan’ın mezarı hala şehrimiz sınırları içerisinde Düziçi İlçemiz HoduYaylasındadır. Ülkemizde son yüzyılın yetiştirdiği en büyük siyaset ve devlet adamlarından Sayın Devlet Bahçeli bu topraklarda doğmuş büyümüş hala ülkemize ciddi hizmetler vermeye devam etmektedir. Hiçbir resmi zorlama olmadan 25 Yaşında Kurtuluş Savaşı’nda mücadele ederek şehit olan yiğit Türk Kadını Rahime Hatun bu toprakların evladıdır. Buradan hareketle bu toprakların herbir ferdi memleketi için vakti zamanı geldiğinde elini taşın altına koymaya riskler almaya ve bedel ödemeye hazırdır.

Bu yaklaşımdan hareketle çıktığımız davada, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini Osmaniye’lilerin genetik olarak ruhunda var olan liderlik ve zirveye taşımak hedefimiz olacaktır.

Gayret bizden takdir Allah’tandır.

Kamuoyuna saygılarımla arzederim. “

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz