ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

PEMBE DOMATES PAZAR TEZGAHLARINDA YERİNİ ALDI
    • 10 Haziran 2019 - 07:48:16

Kadirli’de yerli domates tezgahlarda yerini alırken kilosu 3.5 liradan satılıyor.
Kış mevsiminin ardından tezgahlara çıkan Pembe Domatesin kilosu 3.5 Liradan alıcı buluyor.
Pembe domatesin ince kabuklu olması, tadının diğer domates çeşitlerine göre daha lezzetli olması,iri ve yerel üretim olması nedeniyle vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.
Kadirli ilçesinde önceki yıllara göre pembe domatese ilgi giderek artıyor.Özellikle kırsal kesimlerde ekimin yanı sıra ilçe Tarım Müdürlüğünce de genç çiftçi projesi kapsamında pembe domatesin yaygınlaşması teşvik edilirken,ilçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri de teknik olarak üreticilere büyük destek veriyor.
Kış mevsiminin bitmesinin ardından seralarda yetiştirilen pembe domatesler Pazar tezgahlarında yerini alırken,tüketici tarafından diğer domates çeşitlerine göre daha çok rağbet görüyor.
Üreticiler Beş yüz metre kare kapalı seradan ortalama 4-6 ton arası domates alırken,Mart-Nisan ayında açıkta tarlaya ekilen domatesden ise dönüme 2-3 ton civarında verim elde ediliyor.
Kadirli ilçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Murat Kuru, Yerli çeşitleri üreticilerimize tavsiye ediyoruz.Pembe çeşit domatesimizde halk tarafından beğenildiği için aroması, kokusu ve albenisi güzel olduğu için yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.Bu bölgede 9 çiftçimize bunu ürettirmeye başladık.Teknik olarak da zaman zaman gelip ürünlerimizi takip ediyoruz dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz