OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

OSMANİYELİ GENÇ HAFIZLAR GÖNÜLLERİ MEST ETTİ
    • 14 Ekim 2022 - 08:12:43

BESTAMİ AKSU HAFIZLIK YATILI KUR’AN KURSUNDA
MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMIYLA PEYGAMBER EFENDİMİZ ANILDI.
Osmaniye Merkezde hafızlık eğitimi veren Müftü Bestami Aksu hafızlık yatılı Kur’an Kursunda Peygamber efendimizin doğum yıldönümü münasebetiyle Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Kurs binasının toplantı salonunda ki programa İl Müftü yardımcısı Allaaddin Hançer, Din görevlileri ve talebelerin velileri katıldı.
Programda, kursta eğitimlerine devam eden hafızlar tarafından yapılan heyecanlı K.Kerim tilavetleri sükûnetle dinlendi. Daha sonra talebelerin koro halinde hep birlikte coşkuyla seslendirdikleri hafızlıkla ilgili ilahi büyük ilgi görürken yine kurs talebelerinin sema gösterisi programdaki manevi havayı zirveye çıkardı.
Göreve yeni atanan kurs müdürü İlhan Yalçın yaptığı konuşmada şunları söyledi “Yavrularımız Kur’an ahkamı ve peygamber ahlakıyla yetiştirmeye gayret edeceğiz. Sadece hafız olmak yetmez çocuklarımıza Kur’an-ın ruhunu ve şuurunu da kazandırmamız lazım. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın ahlaklı, edepli, dürüş, vatan ve millet sevdalı, güzel birer insan olması için hepimiz üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Burada eğitim gören çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum”
İl Müftü yardımcısı Alaaddin Hançer ise konuşmasında; Peygamber efendimizi iyi tanımak, iyi anlamak gerekir. O’nun nasıl zorluklar çektiğini, neler yaşadığını öğrenmek lazım. Efendimizin haytandan bizlere örnekler vardır. O’nun sınandığı şeylerle bizlerde imtihan olabiliriz önemli olan bu imtihanlar karşısında efendimizin göstermiş olduğu sabır ve gayreti göstermektir. Peygamberimizi sevdiğimizi iddia ediyorsak onun sünnetine daha fazla sarılmalıyız diye konuştu. Hazırlanan programdan dolayı kurs yönetimine ve görevlilere teşekkür eden Hançer, müftülük olarak Bestami Aksu Kur’an kursuna her türlü desteği vereceklerini sözlerine ilave etti.
Yapılan duanın ardından tatlı ikramıyla sona eren programın bitişinde görüşlerini dile getiren bazı veliler, bu kursun Osmaniye’nin manevi kalbi olduğunu, başta müftülük ve kamuoyunun buraya daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.Bir veli ise Kur’an aşıklarını göreve davet ediyorum,Bestami Aksu Kuran kursunda Kur’an bülbülleri yetişiyor gelin görün ve sizde buradaki eğitime katkınızı sunun diye seslendi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz