KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

OSMANİYE’DE, PSİKOSOSYAL DESTEK BİRİMİ OLUŞTURULDU.
    • 13 Nisan 2020 - 07:25:09

Osmaniye’de vatandaşların öfke, korku ve stres yönetimine destek olmak amacıyla, Psikososyal Destek Birimleri oluşturuldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan ve psikolojik destek almak isteyen tüm vatandaşların haftanın yedi günü 8.00 -17.00 saatleri arasında 03288120060 ve 03287175010 numaralı telefon hattını arayarak kurumlarda görevli Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Çocuk Gelişimci personel tarafından danışmanlık hizmeti alabileceklerini söyledi.
Korona virüs salgınının, birçok ülkede hızla yayılım göstererek Dünyayı tehdit etmeye devam etmekte olduğunu belirten Müdür Öznavruz, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından Ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılımını engellemek adına bir çok tedbire başvurulmuştur. Tüm dünyayı etkileyen salgın, insanın fiziksel sağlığını etkilediği kadar insanların ruh sağlığını da olumsuz olarak etkilemektedir. Dolayısıyla günlük yaşam rutinlerimizin değişmesi ve sürece dair belirsizlik ile hayatımız üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerimize hastalık bulaştırmaya dair yoğun kaygı, içe kapanma, kimseyle iletişim kurmak istememe, sürekli gergin, sinirli, huzursuz hissetme, aile içi anlaşmazlıklar, çatışmalar ve iletişim kuramama gibi sorunlar ortaya çıkarmaktadır.” dedi.
Korona virüs ile ilgili bilimsel somut ve gerçekçi bilgiler için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere sadece resmi kurumların açıklamalarının takip edilmesini isteyen Öznavruz şunları kaydetti: “Hastalığın risklerinden korunma yöntemlerini öğrenmek, uygulamak ve yakınlarımızı da sürece dahil etmek hem ruhsal hem de fiziksel sağlığımız açısından önemlidir. Bu süreçte; yaşadığımız duyguların normal ve geçici olduğunu, yoğun stres ve kaygı yaşadığımız anlarda bunu bastırmak yerine gerçekçi ve olumlu durumlara yönelmemiz gerektiğini, duygu ve düşüncelerimizi sevdiklerimizle paylaşmanın ruh sağlığımızı olumlu etkilediğini bilmeliyiz. Fiziksel sağlığımızla Ruh sağlığımızın yakından ilişkili olduğunu unutmayınız!”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz