KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

OSMANİYE’DE KADINA DESTEK İÇİN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI
    • 21 Mayıs 2020 - 07:20:30

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde kadınların emeğinin değerlendirilmesi amacıyla üretici pazarı açıldı.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma ŞAHİN; kadınların emeğini desteklediklerini söyledi.
“Bu çalışma kırsalda yaşayan kadınların görünmez hale gelen emeklerini görünür kılmayı amaçlamaktadır” diyen BZO Başkanı Fatma ŞAHİN; bu konuda şunları söyledi:

“Tarımsal üretim sürecinde, ailenin ve toplumun beslenmesinden sorumlu sayılan kadınlar ile kız çocukları, tohumun saklanmasından ürünlerin yetiştirilmesine, hasattan, ürünün sofraya ulaşımına kadar farklı dönemlerde ve farklı coğrafyalarda en önemli rolü üstlenmektedir. Kırsalda kadın emeği, üretim sürecinde tüm girdilerin birbiriyle etkileşimi yoluyla, hane içi tüketimi ve pazar için ürün elde ederek tarımsal sistemin sürdürülmesini ve ailenin ekonomik refahının geliştirilmesini sağlamaktadır.
Aile içi ekonomik refahı sağlayan kadınlarımıza destek vermek amacıyla, Bahçe Ziraat Odası Başkanlığı olarak başlattığımız çalışmanın AMACI;
İlçemizde her Cuma kurulan semt pazarına köylerden gelerek, Süt Ürünlerini,Sebzesini , Tavuğunu, Yumurtasını V.S. Pazar yerinin kıyısında köşesinde ve yağmurunda sıcağında ürünlerini satmak için geç saate kadar bekleyen kadınlarımızın öncelikle emeklerini ve vakitlerini korumak üzere bir merkez oluşturmak,Üreticiden Tüketiciye ürün pazarını kurmak, Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyenini sağlayarak, Tüketicinin her gün taze ürüne erişimini sağlamak amacıyla projemizi gerçekleştirdik. Kıymetli Bahçe Halkı,Aile ekonomisine destek veren emekçi kadınlarımıza destek vereceğinizden eminiz.
İslam Mahallesi Abdurrezak Kadıoğlu Caddesi , İlçe jandarma Komutanlığı Arkası No: 1 adresinde 19 Mayıs 2020 Salı günü açılan üretici pazarının büyük ilgi gördüğü belirtildi.Pazarla ilgili İletişim: 0328 861 49 49 -0532 604 59 55 nolu telefonlara yapılabilir.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz