“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

OSMANİYE SANCAKLI CAMİİ TÖRENLE AÇILDI
    • 16 Temmuz 2020 - 08:21:30

Osmaniye’nin ilk camisi olan ve milli mücadelede yılarında cephanelik olarak ta kullanılan Sancaklı Camii, tarihi dokusuna uygun olarak yenilenip, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Hatmi Şerif ve Mevlit programı düzenlendi. Cami avlusundaki program, Merkez Envar’ul Hamit Camii Müezzin Kayyımı Yunus Önal Kur’an tilaveti ile başladı.
Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, milli mücadele ruhunu taşıyan Osmaniye Sancaklı Camiinin, 1865 yıllarından başlayarak Çukurova’nın ilk iskanında Alibekirli ailesinin önderliğinde kurulan mahallenin ilk camisi olduğunu söyledi. Çiçek, “Kurtuluş savaşında Fransızlara karşı yürütülen vatan savunmasında Osmaniye’de bulunan Cebelibereket mutasarrıflığına ait Sancak, burada muhafaza edilmiş olup camimiz ismini buradan almaktadır.
Yani gelecek nesillere aktarılması lazım gelen bir hikayesi vardır. Direnişin, milli birliğin, dayanışmanın, bağımsızlık şuuruna sahip olduğunun hikayesi. Milletimiz benzer bir destansı hikayeyi 4 yıl önce bugün 15 temmuz 2016’da yazmış, milletin iradesine, bağımsızlığımıza ve vatanın bütünlüğüne kast etme cüreti gösteren hain kalkışma bize bugün ve her gün vatanın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını ne kadar kutsal, el uzatılmayacak derecede hassas ve önemli olduğunu hatırlatmaktadır. Dolayısıyla Sancaklı Camiinin açılışı için bugünün seçilmiş olması bir tesadüf değildir. 1978 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetine geçmiş olan cami için, tarihi ve manevi değerine binaen ve ayrıca şekli ile fiziki olarak ihtiyacı karşılamasından dolayı 2018 yılında yeniden yapımına başlanmış 2 yıl sürede tamamlanarak Osmaniye’mize kazandırılmıştır.” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz ise milli mücadele yıllarında cephanelik olarak kullanılmış olan Sancaklı Camiinin, o dönemde de, aynı 15 temmuz’da camilerin üstlendiği görevi, bu caminin de yaptığına şahit olunduğunu söyledi. Vali Yılmaz, “Bu camimizin açılışı iyi bir gün oldu, iyi bir zamana ayarlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz günü yaşanan o karanlık geceyi unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir hainlik, yıllarca sinsice toplumumuzun içine sızmış, kutsal din duygularımızı istismar etmiş FETÖ terör örgütüne karşı bugün yine burada da beraberiz ve her zaman beraber olacağız. Bu kahraman millet, vatanına, bayrağına, milletine her zaman sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi de sahip çıkmış ve dünya gerçekten şaşkına çevrilmiştir. ” dedi. Konuşmaların ardında, Sancaklı Camii ibadete açıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz