“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Osmaniye İl Sağlık Müdüründen ‘Su’ Uyarısı!
    • 14 Mayıs 2019 - 08:28:44

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, içme kullanma sularında halkın dikkat etmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulundu. Suyun, hayatın varlığı ve devamlılığı için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu belirten Öznavruz, “İnsanların en önemli haklarından biride temiz ve içmeye elverişli suya sahip olmalarıdır. Yeryüzündeki tüm hastalıkların yarısı su yolu ile bulaşmaktadır. Sağlıklı su, kullanıcıya ulaşmadan önce zararlı olabilecek her türlü etkenden arındırılmış sudur.” dedi.
EVLERDE İHTİYAÇ FAZLASI SU DEPOLANMAMALI’
İçme-kullanma sularında, bina ve konutlarda kullanılan su depolarının ve güneş enerji depolarının belirli periyotlarla, temizlenmesi ve bakımları yapılarak dezenfeksiyonunun sağlanması gerektiğini kaydeden Öznavruz, “Mahalle aralarında kuyu, tanker, bidon ve benzeri kaynaklardan içme suyu temin edilmemelidir. Evlerde ihtiyaç fazlası su depolanmamalıdır. Depolanan veya saklanan sular ağzı kapalı temiz kaplarda ve güneş görmeyen serin yerde muhafaza edilmelidir. Sular gelse bile öncelikle depolanmış sular tüketilmeli, geniş kapaklı musluklu bidonlar tercih edilmeli, temizliği sürekli kontrol edilmelidir. Kesinti yaşanması veya temiz suya erişimin mümkün olmaması durumlarında, kesinti sonrasında şebeke suyu içme amaçlı olarak kullanılacak ise su berraklaşıncaya kadar akıtılmalı ve tercihen 1-2 dakika kaynatılıp soğutularak kullanılmalıdır.” şeklinde konuştu.
DAMACANALARDA, SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT EDİLMELİ
Su kesintisi sonrasında ve salgın durumlarında çiğ tüketilen her türlü sebze ve meyvenin, yıkandıktan sonra yüzde 1’lik klor solüsyonundan bir litre suya 20-30 damla damlatılarak 30 dakika bekletilmesi gerektiği uyarısında bulunan Öznavruz öyle devam etti: “Ambalajlı su kullanılacaksa Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olmasına dikkat edilmelidir. Ambalajlı su listesine www.cevresagligi.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. Damacanalardan su almak için kullanılan pompalar, 15 günde bir yüzde 1’lik klorlu su içerisinde 30 dakika bekletilmeli ve içerisinden yüzde 1’lik klor solüsyonu geçirilmelidir. Ayrıca su sebillerinin temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.Damacanalarda son kullanma tarihi dikkat edilmeli, kapağında güvenlik bandı (shiring) bulunmalı, kapak ve güvenlik bandında suyun markası olmalı, kapağı ve güvenlik bandı açılmış veya zarar görmüş olanlar alınmamalıdır. Su kesintisi, arıza, açıkta su satılması gibi hususlar belediyelerin ilgili birimlerine iletilmelidir. Bu nedenlerle halk sağlığının korunmasında içme-kullanma suları büyük önem arz etmekte olup, su ile bulaşan hastalıklara sebebiyet verilmemesi için yukarıda belirtilen hususlara halkımızın dikkat etmesi önemle duyurulur.”
Haber:İbrahim EMÜL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz