“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

OSMANİYE CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI HALİL DALLI, “BIYIKALTI” NDA CANLI YAYINDAYDI
    • 2 Kasım 2022 - 08:26:48

OSMANİYE CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI HALİL DALLI, “BIYIKALTI” NDA CANLI YAYINDAYDI
Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye milletvekili aday adayı Halil Dallı, Mustafa Düzenli’nin sunduğu “Bıyıkaltı” canlı yayın programına konuk oldu.
Usta gazeteci Düzenli’nin sorduğu sorulara ustaca cevaplar veren Dallı, CHP kulvarında devam eden milletvekilliği yarışında etkili bir isim olduğunu da kanıtlamış oldu.
Canlı yayın programının başında, kendini milletvekiliği yarışına sokan nedenleri sıralarken, aynı zamanda Türkiye siyasetinin mevcut durumunun panomarasını da çizen Dallı; “içinde yaşadığımız şu günlerde cumhuriyetin ilan edildiği günlerden çok geride kaldık” diyerek ilginç bir durum tespiti yaptı.
Osmaniye’nin sosyo-ekonomik, eğitim ve kültürel sorunlarının tespiti ve çözümü
konusunda Mustafa Düzenli’nin sorduğu soruları istatistiki bilgiler vererek cevaplandıran Halil Dallı; bölge sorunları ve çözümü ile ilgili uzun zamandır kafa yorduğunu da ortaya koymuş oldu.
Radyo 80 sütüdyolarında gerçekleşen “Bıyıkaltı” proğramına ilgi çok yoğun oldu. YouTube üzerinden gelen izleyici soru ve temennilerini zaman zaman konuğuna ileten Düzenli’de yapmış olduğu tespitlerle Osmaniye siyasetinin de nabzını tutmuş oldu.
Akedemik branşının İş Güvenliği Uzmanı olması dolayısıyla Bartındaki maden kazası ile ilgili yorumunu isteyen Düzenli’nin sorusuna cevap veren Halil Dallı; ” madenlerdeki iş kazaları gerekli tedbirler alındığında oran minimum seviyelere iner. Avrupa’da maden işçileriyle ilgili ölümlü kaza sayısı nerdeyse yok denecek kadar az. Çünkü iş güvenliği şartları hem teknik olarak hem de kişisel olarak sonuna kadar uygulanıyor. Bizde bu işe okullardan başlamak gerekir. İş güvenliğinin önemi en başta ilkokullarda öğretilmesi llazım. Bu kaza asla kader değildir. Bilirkişi raporu bunu ortaya çıkaracaktır. Ölenlere rahmet diliyorum. Ailelerinin başı sağolsun” diye cevap verdi.
İzleyicilerden gelen milli eğitimle ilgili bir soruyu cevaplandıran Halil Dallı; “her yıl değişen müfredat programları, aileleri ve öğrencileri yorduğu kadar öğretmenleri de çok yoruyor, geleceğin teminatı çocuklarımız, gençlerimiz kararsızlık içinde yetişiyorlar. Bu belirsizlik aslında geleceğimizin belirsizliğidir”şeklinde konuştu. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün her yıl yurt çapında gerçekleştirdiği ‘Usta Öğretici’ uygulamasını da eleştiren Dallı; “bu uygulama, toplumun yerelde ki kültürel ve ekonomik dinamiklerini koruyup desteklemeye yönelik bir proğram olduğu halde, bu değerlerin yereldeki temsilcileri usta öğreticilerimiz her yıl görev alıp almama konusunda tereddüt yaşamakta, böylece verim düşmektedir. Bu konunun yegane çözümü ise tüm usta öğreticilerimizin kadroya alınmasıdır” dedi.
Köy okullarının kapatılması yüzünden öğretmenin köyden uzaklaşmasının kırsalda bir çok sosyolojik değişimin de sebebi olduğunu ileri süren CHP Osmaniye Milletvekili A. adayı Halil Dallı; ” iktidara geldiğimizde Parti proğramız gereği köy okullarını açarak öğretmenlerimizin köylerde rol model olmalarını sağlayacağız. Böylelikle içi boşalan köylerimizde hem istihdam kaynağı yaratacağız hemde köy ruhunu yeniden oluşturarak ‘taşıma rezaletini’ ortadan kaldırmış olacağız” diye ilave etti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz