OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖLMÜŞ DİYORLAR NE KADAR KOLAY SÖYLÜYORLAR, DUYGULARIMIZ İŞGAL ALTINDA
    • 17 Mart 2021 - 20:39:45


ÖLMÜŞ DİYORLAR NE KADAR KOLAY SÖYLÜYORLAR,
DUYGULARIMIZ İŞGAL ALTINDA
2019 yılının erbain ayı ( Hicri takvime göre,22 Aralık ilâ 31 Ocağa kadar devam eden 40 günlük süre) ya da Necip Türk Milletinin bildiği ZEMHERİ yine zorluklar la devam ediyordu.
Aklıma gelmişken söylemeden geçemeyeceğim eski insanların kullandığı müthiş bir deyim vardı ”ERBAİN’i ÇIKARMAK”. Erbaini çıkarmak, çileyi bitirmek, çileden kurtulmak manalarına da geliyordu.
Bu yıl ERBAİN’i çıkaramayan nice gönül insanları, nice güzel insanlar vardı. 2020 yılının ilk yazısında bu Erbain ve ruh işgali üzerine yazmayı düşünürken, 2019 yılında kaybettiğimiz değerler aklıma geldi. Hepsine Rabbim rahmet eylesin. Biz insana bakarken, YUNUS’ça bir bakış ile bakarız. ”YARATILANI SEV YARATANDAN ÖTÜRÜ”
Kitap okumak meydan okumaktır diyen, Türk Edebiyatının KUDÜS SEVDALI insanı NURİ PAKDİL aramızdan ayrılmış, sanki biz Kudüs Sevdası yetim kalmış zannetmiştik. Cumhurbaşkanlığı Necip Fazıl Kısakürek ödüllerinde söylediği ” Hepinizi anti emperyalist, anti kapitalist, anti sosyalist, anti nazist ve anti firavunist bilinçle selamlıyorum sözlerini hiç unutmayacağız. Hele hele de Cumhurbaşkanımızı arayıp ”Kudüs’teyim Tayyip Bey Kudüs’teyim. Mescidi Aksa’dan arıyorum” deyişini ve o deyişteki mutluluğu sevinci unutmadığımız ve unutamayacağımız güzel insan Nuri PAKDİL, Erbain’i çıkaramadan 18 ocak 2019 tarihinde daha güzel aleme yolculuk eylemişti.
Odasındaki Avizeye yuva yapan kuşların yuvası bozulmasın diye görevinden feragat eden, Rahmetli Ahmet Haluk DURSUN aramızdan ayrılmıştı.
Hepimizin aradığı o huzurun sokağından bir yıldız yine ahirete intikal etmişti. Dava insanı, bu gün birçok büyüğümüzün hatıralarında önemli bir yer edinen Şule Yüksel ŞENLER aramızdan ayrılmıştı.
Milli gazete deyince akla gelen üç beş isimden birisi olan Mehmet şevket EYGİ yine Erbain’i çıkaramadan aramızdan ayrılmıştı.
Fikirlerini açıkça beyan eden ve bir arada Bakanlık yapan Beril DEDEOĞLU’da Erbain’i çıkaramadan aramızdan ayrılmıştı.
Tiyatro sanatında akla gelen ilk isim, ömrünü Tiyatroya adamış Yıldız KENTER hanımefendi de Erbain’i çıkaramayıp aramızdan ayrılan güzel insanlardan birisiydi.
Ozan Arif ŞİRİN, Dilber AY, Türk Sinemasının unutulmazlarından Ayşen GRUDA, Eşref KOLÇAK, Yönetmen Tunç BAŞARAN, Erbain’i çıkaramadan aramızdan ayrılan insanlardan bazılarıydı.
Bununla birlikte adını sanını bilmediğimiz nice güzel insanda ERBAİN çıkmadan aramızdan ayrılmıştı.
Ve Erbain dahil yılın her gününde güzel insanlar aramızdan ayrılırken, hissiyat ve ruh işgaline uğramış birçok insan hemen, AVM’nin bilmem ne marketindeki gibi, etiket üreterek, Ölmüş diyordu. Ölmüş. Hemen bir etiket gibi yapıştırılıp, yeni etiketler yapıştırılıncaya kadar ölümler unutuluyordu. Bir vefat haberinin süresi bir etiket’in süresinden az kalıyor gündemde. Ölmüş diyorlardı. Ne kadar kolay söylüyorlardı.
Sahi biz ruhumuzu ne zaman kaybettik. Kendimizi ne zaman bu kadar aşağılara çektik. Evet Şehit cenazelerinin definlerinin ilk saatinde bile sokaklarda orkestra çalıyorsa, biz duygularımızı, hissiyatımızı kaybetmişiz demektir. İnşallah ileride bir gün kaybettiğimiz medeniyetimizi, kültürümüzü kazanmak adına adımlar atılır, Kaybettiğimiz medeniyetimize yeniden ulaşırız. Çünkü biz arayanlardanız.KADİR İSLAMOĞLU-KADİRLİ ANDIRIN GELİŞİM PLATFORMU DERNEĞİ BAŞKANI

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz