KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

OKÜ AOSB’de de Yerini Aldı
    • 22 Şubat 2022 - 08:19:05

OKÜ AOSB’de de Yerini Aldı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) yer alan Proje Destek Ofisi’nin paydaşı olarak Proje ve Koordinasyon Ofisi açtı. Bu bağlamda; AOSB’de faaliyet gösteren firmalar ile iş birliği protokolleri imzaladı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren altı (6) firma ile ayrı ayrı imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında; işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, eşleştirme, fikri sınai mülkiyet hakların yönetimi ve lisanslama hizmetleri, girişimcilik ve şirketleştirme ayrıca enerji verimliliği konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, ortak faaliyetler ve etkinlikler ile kurumsal yetkinliklerin artırılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza törenine OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, Genel Sekreter Recep Şen, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, CTN Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Ar-Ge Merkezi Müdürü Dr. İrem Çetin, Ulusoy Tekstil San. ve Tic. A. Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Arif Şener, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A. Ş. adına Arge Merkezi Müdürü Bahadır Karaca, Çukurova Silo İşletmeciliği ve Mak. San. İnş. Tic. Ltd. Şti. adına Genel Müdür Mehmet Pars Sezer, Barış Teknolojik Tesisat Sis. İnş. Elektronik Müh. Doğalgaz Enerji İth. İrh. San. ve Tic. Ltd. Şti. adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Hoplamaz ve Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. Denim İşletmeleri Şubesi adına Ar- Ge Merkezî Müdürü Serdal Sırlıbaş ile diğer sanayi kuruşu yetkilileri katıldı.
İş birliği protokolü imza töreninden sonra ise Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kamu Kampüsü binasında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından kurulan ‘Proje ve Koordinasyon Ofisi’ nin açılışı gerçekleştirildi.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, imzalanan iş birliği protokollerinin hayırlı olmasını dileyerek, açılışı gerçekleştirilen OKÜ Proje ve Koordinasyon Ofisi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversitemizdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, bölgedeki firmaları Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. Bu doğrultuda; akademi ve sanayiye proje danışmanlığı hizmetlerinin sunulması (proje yazma, yürütme ve raporlama), sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temelli çalışmalarını ulusal ve uluslararası hibe ve destek programlarından yararlanacak şekilde projelerin geliştirilmesi, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının ihtiyaç duyulan sektörlerin hizmetine sunulması, uygulanması ve ticarileştirilmesi, sanayiden gelen ihtiyaç taleplerini, üniversitede konunun uzmanlığına sahip doğru akademisyene yönlendirilmesi ve danışmanlık hizmeti alınmasının sağlanması, üniversite-sanayi buluşma platformlarının kurulmasını amaçlamaktayız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetki almış tek üniversite olarak OKÜ’nün enerji verimliliği alanında sahip olduğu bilgi birikiminden bölgede faaliyet gösteren işletmelerin faydalanabilmesini sağlayacak olmak bizleri ayrıca mutlu etmektedir.
Girişimci, yenilikçi, sürdürülebilir, katma değeri yüksek projeler üretmek ve gerçekleştirmek amacı taşıyan Proje ve Koordinasyon Ofisi’mize, katkıda bulunmak isteyen tüm akademisyen ve sanayicileri araştırma ve iş geliştirme projelerine destek vermeye davet ediyoruz.” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz