OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖĞRETMEN SEK SEK OYUNUYLA ÖĞRENCİLERİNE MATEMATİĞİ SEVDİRDİ
    • 18 Kasım 2020 - 14:38:33

Osmaniye’de bir ilkokul öğretmeni çocukluğundan esinlenerek yaptığı proje sayesinde bir çok öğrencinin korkulu rüyası olarak gördüğü matematiği sek sek oyunuyla sevdirmeyi amaçlıyor.
Kadirli Esnaf Kefalet Kooperatifi ilkokulu birinci sınıf Öğretmeni Halim Hallaç,birinci sınıfa başlayan öğrencilerine matematiği nasıl sevdirebilirizden hareketle yola çıktı.Hallaç,matematiği korkarak ve önyargılarıyla değil, severek ve ruhlarına işletilerek öğretmeyi hedefliyor.
Hallaç, özellikle soyut işlemleri anlamakta zorluk çeken öğrencileri için sınıfın zeminine 1’den 50’ ye kadar rakamlar ve geçmiş dönemlerde çok oynanan çocukların sek sek oyun çizgisini yaparak içerisine rakamları yazdırdı.
HEM OYUN HEM SPOR HEM DE DERS İŞLİYORLAR.
Öğrenciler matematik dersini işlerken ritim sayarak ve sek sek yaparak bacak kaslarının gelişimini sağlıyor hem dikkat koordinasyonu hem de eğlenceli bir şekilde matematik öğrenmiş oluyorlar.
Sayıları ritim sayarak ve Sek sek oyunuyla kısa sürede Matematiği seven öğrenciler,oyun sayesinde daha somut ve anlaşılır bir şekilde sayıları ve rakamları hafızalarına kazıyor.
Öğrenciler bu şekilde matematiğe ilgileri daha çok artarken,düşünme becerileri de gelişiyor.
Bu sayede matematik dersini çok sevdiklerini belirten öğrenciler,dersi eğlenceli hale getirdiklerini söylüyorlar.
Çocuklarını okula getiren veliler de yer yer sınıfa girerek kendi çocukluk dönemlerinde oynadıkları sek sek oyununu oynamanın zevkine vararak projeyi başarılı buluyorlar.
Sınıf Öğretmeni Halim Hallaç. Sınıfımızda 1. Sınıf okutuyoruz birinci sınıf çalışmaları özellikle soyut işlemler anlamakta soyut kavramı anlamakta zorluk çekiyorlar. Bu soyut kavramları somut hale getirme eğitim-öğretim döneminin 6.sınıfına kadar devam ediyor ondan sonra somut soyut işlemler dönemi başlıyor. Bu dönemde biz çocukların soyut kavramları somut hale getirebilmeleri için kavrayabilmek için sınıfımızda farklı etkinlikler yaptık. Matematikte ritmik sayma özellikle matematiğin temeli çarpmanın bölmenin çıkarmanın ve toplamanın temeli ritmik sayma bu olmadan bu sayım olmadan matematik eksik kalıyor hayatı boyunca da sıkıntı çekiyor çocuklarımız. Birinci sınıf olmaları sebebiyle ritmik saymaları Biz sınıfımızda oyun haline getirdik. Sayıları çıkartma hale getirerek yere yapıştırarak 1´den 50´ye kadar hem katlarını 2´şer 2´şer saymayı 5’er 5’er saymayı görsel hale getirerek eğlenceli bir matematik dersi işliyoruz.Aynı zamanda çocuklarımızın geçmiş olan bağlantılarını köprüleri kurabilmeli adına da bizim çocukluğumuzun oyunlarından olan seksek oyununu da beraberinde sınıfımıza yaparak mekansal farkındalık oluşturma adına matematikte daha farklı daha güzel eğlenceli bir ders işleyişine başladık.
Şimdi ritmik saymada bedensel olarak da artı kazanımlarımız var nedir bu spor faaliyetlerinde en azından sekerek bacak kasların gelişmesine ve dikkati toplamasına yardımcı oluyor. Biz birkaç işi bir arada yapıyoruz spor dur El kol koordinat el göz koordinasyonu kasların ve beynin hepsini bir arada koordine olarak işleyişi dikkati toplama sonuçta da eğlenceli bir matematik ortaya çıkıyor dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz