OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

NEY SESİ GELİR Mİ ?
    • 3 Kasım 2022 - 08:06:17

NEY SESİ GELİR Mİ? – MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

Hüznün elinden tutan insanoğlu huzursuzlukla can kardeş oldu. Tabiatı merak üzerine kurulu dünyada herkes sığ bilgilerle yol almaya başladı. Deneme yok. Deneme olmadığı için neye yanılıp neyden yandığını anlamıyor. Sanal kanunlar, sanal bağlar, sanal aşklar etraflıca her yer sardı. Kazandıkları bir dudak dolusu reçel misali. Onunla da mutlu olup ertesi güne tüm enerjilerini yine aynı şeylere kullanıyorlar…
Kaymağı ağalar, musluğun başındaki ahbaplar ye babam ye yaparken aklı uyuşmuş sayısız insanlar bir küçük ekrana sığıp dünyaya sığmayacaklarını sandı, sanıyorlar. Ve sarf edilen bu çaba ve enerji ne yazık ki herkese zarar veriyor.

Yani ben sana, sen bana, herkes bize biz herkese etki edip yıkıyoruz zihin ve hayal alemlerini.
Faydası olmayan her şeyin faydacı tarzla sunulması yeni reklam türü. 360 derece reklam, algı gazetesi, dedikodu masası, bilge edebiyatı, makam tarzı ve envaı çeşit üretişi bozuk, patenti belirsiz zalimlikler esir aldı evreni. Prangaladı düşünceleri. Eziyet etti saf bilgilere. Kaybetti üretimi. Boğdu hep ileriye gitmesi gereken niyetleri.
Dünya kaç medeniyetten oluşuyor? Evren kaç alemden? Kim nerde kimse bilmiyor. Yaratılışın her vakit bir amacı var deniliyor lakin o amaçlara doğru yürüyen bile yok. Mucit para, mucit internet, mucit gösteriş, mucit unvan…

Tüm bu mucitler kendi içinde dolanıp birbirine zarar vermeden bu güzelim yaratılanları ne hale getiriyor. Sarmal alemde bir yerde yürürken ezilen insan onu ezen elinde telefon tiktok yapan şeytan. Bu alemin bir yerinde karşı kıyıya geçmeye çalışırken adımları suya düşen insan ve bu düşmeye neden olan yolsuzluk çalıp çırpıp nefsi mahveden şeytan. Bu alemin her yerinde oynaşır olmuş arzına sığındığımız şeytan. Bahanemiz de belli; her şey olur, olacak. Kötüyse yapan şeytan değilse yapan iman.
Gariban kalan insanlar ne zaman hayat triplerinden kurtulacak? Bir kilo bahçe biberini satmak için 20 kilometre yol yürümeyi ne zaman bırakacak? 3 metre tarla kavgayı bırakıp ne zaman yetinmeyi bilecek? Her şeyin fazlasını zarar görmeyi ne zaman öğrenecek?
Hayat şizofreni olan toplum; gribi, kanseri, kazayı ve belayı gerçekçi şekilde ne zaman çözmeye çalışırsa sanırım o vakit kulağıma ud ve ney sesi gelecek…

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz