UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

NEFRETE SEBEP NE?
    • 18 Şubat 2019 - 06:50:08

Oldukça güzel olan ağaç perisi Eurydike bir tanrının zulmünden kaçarken yılan tarafından ısırılır. Artık yeni bir hayatı ve yeni bir yurdu vardır. Yeraltında kendine has hayat sürmeye başlar. Ama ona deli gibi aşık bir ozan vardır. Orpheus kaplumbağa kabuğundan sazıyla yana yakıla ağaç perisini aramaktadır. Öyle çok ağlar ve yalvarır ki tanrıdan onu kendisinden almamasını ve yerini söylemesini diler. Tanrının tek şartı vardır; yeryüzünün ışıklarıyla buluşuncaya dek ağaç perisinin yüzüne bakmayacaktır. Ozanımız bu şartı kabul eder. Yeraltına gittiğinde kısa daha henüz ağaç perisiyle denk gelmişken yüzüne bakar ve verdiği sözü tutamaz. Orpheus hemen yeraltından günışığına çıkagelmiş. O günden sonra ağıtlarla, sözlerle aşkını yaşamış. Hem de delice, hem de fazlaca, hem de çokça…

Haykırışları bir müddet sonra Trakyalıları kızdırmış. Aşkıyla, tutkuyla tüm kadınları kıskandırmış ve öfkelendirmiş. Tüm kadınlar kendi aşklarını gözden geçirip, kıyas yapmaya başlamışlar. Nitekim Orpehus’un aşkını kendilerine hakaret görmüşler ve Orpheus’u parçalara ayırarak her yana dağıtmışlar.

Derler ki; ya benimsin ya kara toprağın sözü buradan gelmektedir. Ve eklerler, Manisa laleleri ve enginarların Orpheus’un her yana dağılan bedeninden yetişmiştir. Eflatunu, moru, sarısı…

Aşktan illallah edenler bazen geri dönüşü olmayan hareketlerde bulunabiliyor. Aşkı yanlış yorumlayanlar toplum adına saçma sapan hareketlerde bulunabiliyor. Aşkı bilmeyenler kıyasa girip zerzavat değeri olmayan düşünceleri dile getirebiliyor. Aşkı tatmayanlar konumunu beğenmeyip dergah-ı peydah oluyor. Aşkı kıskananlar zoruna gide gide gözünü kapatıyor. Aşkı görmeyenler gücüne gide gide laf söylüyor.

Sevmek zorunda değilsiniz. Zamanı günlere, aylara, yıllara da bölmek zorunda değilsiniz. Aşk’ı Orpheus gibi yaşamak zorunda da değilsiniz. Sevgiyi Orpheus’u parçalara ayıran kadınlar gibi göstermek zorunda da değilsiniz. Fakat, bir şeylere saygı duymak zorundasınız.

‘’ VATANA, MİLLETE, ULUSA, YARINLARA, TARİH YALAN YA DA DOĞRU ORADA ADI GEÇEREK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ni bugünlere dek var eden herkese saygı göstermek zorundasınız!

– Sen orda Atatürk posterini yırttın eline ne geçti?

Ayyaş- Allah için yaptım, Allah beni seviyor şuan, yani düşmanımı şey ettim. Benim Kur’an ’mı kaldıranı, kadınların başını açanı, kerhaneyi kuranı, sigara fabrikasını kuranı…

-Şuan her şey yolundan mı abi?

Ayyaş- Yakında Atatürk’ün, hmmm, hepsini yırtamam, biraz daha yırtarım…

Bu videoyu izleyeli 6 gün oldu…

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz