OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

MÜDÜRÜN ANLAMLI ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU OKULA KİTAP YAĞDI 
    • 22 Mayıs 2019 - 07:46:05

 

 

Osmaniye de kütüphane için yapılan kitap bağışı çağrısı dev bir kampanyaya dönüştü. 2 aylık sürede toplanan 15 bin kitap, koliler halinde okuyucularla buluşacağı kütüphaneye gönderildi.
Düziçi ilçesi Böcekli beldesi Boyalı Atatürk ilkokuluna   tayin olunan Okul Müdürü Münür Yarpuz,okulda kütüphane olmadığını gördü.Yarpuz, okulun kendi imkanlarıyla önce kütüphaneyi kurdu.Ancak en büyük eksiklik ise kitaplardı.Amaç,Okulda haftada bir veli öğrenci buluşması yaparak hep birlikte kitap okumayı sevdirmek ve alışkanlık haline getirmekti. Kütüphanenin boş raflarını doldurmak için sivil toplum kuruluşları,kurum müdürleri,öğretmenlerle bir çalışma yaparak ayrıca sosyal medyadan çağrıda bulunuldu.Yapılan çağrı o kadar büyük bir destek gördü ki yaklaşık 2 ayda 15 bin kitap okula yağdı.
Dünya klasiklerinden, Türk edebiyatına, yeni çıkanlardan, çok okunan romanlara ve çizgi karakterlerine kadar birçok eserin yer aldığı yüzlerce koli kitap, kütüphaneye gönderildi.
KİTAPLAR RAFLARA SIĞMADI,BİZ OKUYORUZ ANCAK OKUMAYANLARDA OKUSUN DEDİLER
Kütüphanedeki raflar belli bir bölümünü  aldı.Ancak geri kalanlar ise  raflara sığmayınca okul idaresi bir karar alarak bir proje hazırlayıp geri kalan kitapların da okunması ve okuyucusuyla buluşması amaçlandı.Dört yıllık projede ilçe genelinde bulunan  okullardaki öğrencilere ulaştırılmak üzere gönderilen projenin ilk ayağı    bu şekilde başladı.Dört yıllık proje sonunda ise kitaplar okullara hibe edilecek.
Okullarında ilk defa Kütüphane sayesinde çocuklarıyla birlikte kitap okuyan veliler,bu durumdan memnuniyetlerini dile getirirken,öğrenciler de Kütüphane sayesinde kitap okumanın alışkanlık yaptığını belirttiler.

Okul müdürü Münür Yarpuz, bu okula atandığımda okulumuzun kütüphanesi yoktu. Öğretmenlerimizle bir araya gelerek kütüphane kurma fikri ortaya attık. Ve çeşitli çalışmalar yaparak sivil toplum kuruluşları, sosyal medyayla öğretmenlerimiz diğer kurum müdürleriyle iletişime geçerek bizler tanıdıklarımızla iletişime geçerek çok sayıda kitap temin ettik okulumuza. Baktık ki okulumuz kütüphanesinde 15 bin civarında kitap olunca bu kitapları nasıl değerlendiririz bu kitapları nasıl okuyucusuna ulaştırırız her kitap nasıl okuyucusuna ulaşacak diye düşündük ve karar verdiğimizde bir proje yapma gereği duyduk. Ve projeyi yaptık. Projede dört yıl boyunca ilçemizde köy okullarından başlayarak liseler ortaokullar ilkokullara 500 ün üzerinde her okula kitap verme fikri ortaya çıktı. Ve projemiz her yıl 500 kitabı öğrencilerimize veriyoruz. Okullar da bu kitapları okuduktan sonra okulumuza tekrar getiriyor ve tekrar değiş tokuş usulüyle öğrencilerimiz 4 yıl zaman zarfında yaklaşık 15 bin kitapla okullarımız buluşacak. Bizim projemize destek verenlere ve bu projede yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz