“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

MISIR’DA KIRMIZI ÖRÜMCEK VE YAPRAKBİTİ ZARARLILARI GÖRÜLÜYOR
    • 11 Haziran 2020 - 08:09:49

Kadirli İlçesinde mısır tarlalarında yaprak biti ve kırmızı örümceğin lokal olarak görülmeye başladığı bildirildi.
Kadirli Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser kırmızı örümcek ve yaprak biti yoğun olarak görülen tarla sahiplerinin mutlaka ilaçlama yapması gerekmektedir dedi.
Kadirli Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün teknik personellerince Mısır ve diğer ekilişi yapılan alanlarda yapılan periyodik kontrollerde lokal olarak mısır tarlalarında yaprakbiti ve kırmızı örümcek zararlılarına rastlandığını belirten Özeser “ Kadirlimizde yaklaşık 200 bin dekar arazide mısır ekimi yapılıyor. Bu arazilerde müdürlüğümüz elemanları tarafından yapılan kontrollerde zararlıların yoğun olarak görülmüştür.
Özellikle Mısır koçanlarında kırmızı örümceğin yoğun olarak görülmesi durumunda ilaçlı mücadelenin yapılması önem arz etmektedir. Mısır ekimi yapan üreticilerimizin ürünlerinde verim kaybı yaşamaması ve ekonomik zarara uğramaması için ekonomik zarar seviyesine ulaşan bölgelerde bu zararlılarla mücadele etmesi büyük önem taşımaktadır. Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından periyodik aralıklarla arazilerde hastalık, zararlı ve yabancı ot kontrolleri yapılmakta olup üretim sezonu boyunca aralıksız devam edecektir” diyerek bu zararlıların görüldüğü tarla sahiplerinin tarlalarını sürekli kontrol etmelerini istiyoruz dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz