OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Milletvekili İsmail Kaya Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Kapsamında Basın Açıklamasında Bulundu
    • 16 Aralık 2021 - 08:46:00

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Kapsamında Basın Açıklamasında Bulundu

Kaya açıklamasında Hz. Mevlananın Hakk’ın rahmetine erdiği o gün, kendisi için bir vuslat günü, kavuşma günüdür. Kendi deyimiyle ‘Şeb-i Arus’tur yani ‘Düğün Gecesi’dir. Bunun için Hazreti Mevlana, ‘Bana yazıklanmayın, bana ‘elveda’ demeyin, benim ölümüm tohumun toprağa düşmesi gibidir.’ buyuruyor. Bizler de Hz.Mevlana’nın vasiyetine, tavsiyesine uyarak, 748 yıldır Hazreti Mevlana’nın vefatını, hasretin son bulduğu, aşığın maşukuyla kucaklaştığı bir ‘Düğün Günü’ olarak idrak etmekteyiz. Şeb-i Arus gecesi bütün dünyaya birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, iyi, güzel ve doğru işler yapma konusundaki kararlılığımızı gösterdiğimiz bir gecedir. Mevlana’nın öğretisinin özü, özeti ve ruhu da budur. Bu vatana sahip çıkma kararlılığımızı göstermek için fırsattır.

Bu vuslat gecesinde bizler de yüreklerimizi bir araya getiriyor, birbirimize şahitlik ediyor, sevginin, aşkın, muhabbetin meşalesini göklerde yüceltiyoruz. Her Şeb-i Arus’ta Hazreti Mevlana’nın geride bıraktığı o engin hazinenin her bir kelimesi, her bir sahifesi aşkla, samimiyetle, doğruluk ve dürüstlükle yoğrulmuş o kutlu mirasın idrakına varmaktayız.

Hz.Mevlana bizlere hak ve hakikat yolcularına rehberlik edecek bir meşale bırakmıştır. Hz. Mevlanıyı taze tutan Rabbine duyduğu aşktır. Günümüzde savaşlar , çatışmalar , kin ve nefretleri görmekteyiz. Çare kavga değil, bir olmak, iri olmak, diri olmak, her daim kardeş olmaktır. Tasavvuf, iyiliğin hakim olması için gayret ve çaba göstermektir.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz