UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

MEHMETLİ BARAJINDA KURAKLIK UYARISI 
    • 1 Mart 2023 - 11:15:18

MEHMETLİ BARAJINDA KURAKLIK UYARISI

Kadirli İlçe Tarım Müdürlüğü kuraklık uyarısında bulundu. İlçe tarım müdürlüğü sosyal medya sayfasında şu açıklamayı yaptı.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı çalısmalar sonucunda şu bilgiler edinilmiştir. Mehmetli Barajında 23.02.2023 tarihi itibarı ile göl kotu 191.54 m., göl hacmi 31,119 hm³ ‘tür. Mehmetli Barajı işletme eğrisine göre -8.8 m. aşağıda bulunmaktadır. Mehmetli Barajından sulanan Kesiksuyu sulamasının, sulama alanı 106.450da.’dır. Mehmetli Barajında sulama sezonundan önce ve sulama sezonu içerisinde geçmiş yıllarda yaşanan kurak dönemlerde göre gelen su miktarları dikkate alındığında göle gelecek su miktarı toplam 14,472 hm³ suyun geleceği tahmin edilmektedir. 23.02.2023 tarihi itibariyle göl hacmi 31,119 hm³ olduğu ve sulama sezonu sonuna kadar da 14,472 hm³ suyun geleceği düşünüldüğünde toplam aktif olarak kullanılabilecek

su miktarı 39,121 hm³’tür. Mehmetli Barajından istifade ile sulanan toplam sulama sahasında 2023 yılı genel sulama planlamasında ihtiyaç duyulan su miktarı dikkate alındığında 82,160 hm³ suya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumda Mehmetli barajından mevcut göl hacmine ilaveten 43,039 hm³ kadar daha ilave suya ihtiyaç duyulmaktadır. Bunlardan da görüleceği üzere Mehmetli Barajından istifade ile sulanan KESİKSUYU SULAMASINDA 2023 YILI SULAMA SEZONUNDA %52,38 ORANINDA BİR KISITLAMA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Buna göre;

2023 yılının kurak geçeceği ve Mehmetli Barajında yeterli miktarda suyun depolanamayacağı,

Bu nedenle;

MEHMETLİ BARAJI SULAMASI EKİM ALANININ %70’İNİ OLUŞTURAN MISIR BİTKİSİNİN 1. ÜRÜN OLARAK EKİLMESİ HALİNDE YETERLİ SU VERİLEMEYECEĞİNDEN, YÖRE ÇİFTÇİLERİNİN MISIR YERİNE SU İHTİYACININ YAĞIŞLARLA KARŞILANABİLECEK BİTKİLERİ TERCİH ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

Kesiksuyu Sulama Sahası’nda üretim yapan çiftçilerimize duyurulur.

Şeklinde açıklandı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz