“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

KMYO ARDUINO VE ROBOTİK ÖĞRENCİ ATÖLYESİ
    • 30 Aralık 2020 - 07:40:36

Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Yanıktepe robotik Kodlama ve Ardunio Atölyesi Öğrenci LABORATUVARI desteklemeye değer bulunduğunu ve 50000 TL bütçeye sahip olan proje ile öğrencilerimizin yeni teknolojiler ile sanayiyle bütünleşmesi hedeflendiğini söyledi.
Proje ile ilgili bilgi veren Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Yanıktepe şunları kaydetti;
“ Kadirli Meslek Yüksekokulumuzda kurulacak atölye Kadirli Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin Mikrodenetleyiciler, Uzaktan Kontrol Sistemleri, Elektronik Proje Uygulamaları, Robotik ve Kodlama gibi derslerde, düşünsel becerilerini ve el becerilerini geliştirebilecekleri uygulamalar yapabilecekleri bir atölyedir. 50.000 TL bütçeye sahip olan proje ile öğrencilerimizin yeni teknolojileri uygulamaları olarak tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz.
Teknikerlerin uygulama ve el becerisi kazanarak yetişmelerinde atölye çalışmaları oldukça önemlidir. Güçlü bir mesleki eğitim-öğretim altyapısı oluşturulmasında uygulamalı derslerin atölyelerinin oluşturulması, uygun uygulamaların öğrencilerin gelişimlerine yönelik tasarlaması ve öğrencilerin etkin olarak bu uygulamaları yapması büyük rol oynamaktadır.
Atölyeye proje kapsamında çeşitli ölçüm cihazları, test ekipmanları ve sök/tak istasyonları yanı sıra çok çeşitli mikrodenetleyici çevre birim devre elemanları ve modülleri kazandırılacaktır. Planlanan Atölye uygulamalarından bazılarına değinecek olursak;
Atölyeye kazandırılan çeşitli sensörler ile analog dijital converter uygulamaları ile doğadaki nem, sıcaklık, hareket, gazlar vb. değişimleri izlenip projelere dönüştürülebilecek,
Farklı protokollerle haberleşen çeşitli haberleşme modülleri ile Blouetooth, WiFi gibi bilinen haberleşme uygulamaları yanısıra ZigBee gibi akıllı ev/bina otomasyonu uygulamaları yapılabilecek,
Çeşitli DC ve mini servo motorlar ile uçan, yüzen, yürüyen araç projeleri yapılabilecek,
Mini kamera modülleri ve robot kolları ile daha üst seviye robot tasarım çalışmaları yapılabilecek.
Öğrencilerimizin hocalarımızın gözetiminde temel uygulamalardan başlayıp adım adım çok sayıda uygulama yaparak hem teorik hem de pratik anlamda kendilerini geliştirmelerini planlamaktayız.
Öğrencilerimizin yeni teknolojiler geliştirmeleri ve takip etmeleri açısından temel elektronik eğitimlerini alırken uygulamaları son teknoloji alet, cihaz ve devre ekipmanları ile yapmaları büyük bir kazanım olacaktır. Rutin eğitimlerimizin yanı sıra hevesli öğrencilerle proje gruplarının oluşturulup ülkemizde son yıllarda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen proje yarışmalarına katılabilmeleri de bu atölye sayesinde daha kolay hale geleceğini düşünüyoruz. Bu tür organizasyonların öğrencilerin geleceğe hazırlanmalarında çok önemli olduğunun bilincindeyiz.
Atölyemizden faydalanacak öğrencilerimizin hayatlarında teorik ve uygulama becerilerini geliştirmeleri yanında özgüven açısından da oldukça önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. 2020-2021 öğretim yılı başında Arduino ve Robotik Atölyemizin hazır hale geleceğini belirtmek isteriz ve öğrencilerimizin bu atölyede güzel çalışmalar yapmasını dört gözle bekliyoruz.
Kadirli Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri bir Arduino ve Robotik Atölyesi kazandırmak için Altyapı Projesi hazırlayan Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Tuncay ALTUN’a, tamamlanmasında görev alacak Öğr. Gör. İnci ANDIRIN ve Öğr. Gör. Mehmet YURTAL hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Kurulacak Atölyenin Yüksekokulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz