KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE 18 MART  ŞEHİTLERİ ANMA  GÜNÜ YAPILDI

KADİRLİ’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

Kıbrıs Gazilerine madalya ve beratları verildi
    • 20 Haziran 2019 - 07:48:37

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 63 gaziye madalya ve beratları, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından verildi. Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Coşkun’un yanı sıra, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, il protokolü ve Kıbrıs Gazileri ile aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Envar-ül Hamit Camii Müezzini Yunus Önat tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için dua etti. Törende konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıslı Türklerin yok olmaktan kurtulmuş ve bugünlere ulaşmış olduğunu ifade ederek, “Bugünlere ulaşmamızda bizlere güç veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkına şükranlarımı sunuyorum.

Bizler bugün nefes alıyorsak ve hayatta kalmışsak, bunu hayatını feda eden aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçluyuz. Sizlerin yeri biz Kıbrıslı Türkler için çok özeldir. İyi ki varsınız kahraman gazilerimiz. Bugün sizlere 45 yıl sonra takdim edilen madalyalar bizim sizlere minnet borcumuzdur. Ancak şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar dua etsek ve minnet duysak onların haklarını ödeyemeyiz. Var olun sağ olun.”dedi Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Öncelikle Kıbrıs Barış Harekâtında şehit düşen tüm vatan evlatlarını rahmetle minnetle anıyor ve burada bulunan ve bugün madalyalarını tevcih edeceğimiz gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Kıbrıs Barış Harekâtı, Ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından önemli bir harekâttır. Bu harekâtta vatan uğruna, namus uğruna şehitler verildi. Bu harekâtta ayrıca gazilerimiz de oldu. İşte bu harekâta katılan gazilerimize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti bir kadirşinaslık göstererek Milli Mücadele Madalyası ve Beratı gönderdi. Biz de onların adına bu madalyaları, gazilerimize takdim edeceğiz.” diye konuştu. Sözlerinin devamında, tarihimizin büyük zaferlerle dolu olduğunu belirten Vali Coşkun, “Bizler bu büyük zaferleri Şehit ve Gazilerimizin fedakârlık ve kahramanlıklarıyla kazandık. İşte bu büyük zaferlerden bir tanesi de Rum zulmünden Rum soykırımından kurtulabilmek için 1974 yılının 20 Temmuzunda başlatılan barış ve özgürlük harekâtıdır.

Bu vatan sizler sayesinde, sizlerin gösterdiği kararlılık ve cesaretle bu şanlı sayfada her zaman onur duyarak mevcudiyetini devam ettirecektir. Sizler de, sizlerin çocukları, aileleriniz ve torunlarınız da bu onuru hep taşıyacaksınız ve yaşayacaksınız. Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere ki sizler gibi gazilerimiz var, gazilerimizin aileleri var, vatanı için gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimiz var. Allah sizlerden razı olsun. Bu duygularla bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. ”dedi. Konuşmaların ardından Kıbrıs Türk Tarihini anlatan video gösterildi. Tören, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyaları ve beratlarının, Kıbrıs Gazilerimize Vali Coşkun ve protokol mensupları tarafından takdim edilmesi ile sona erdi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz