OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KAYMAKAM ARIK ZEYTİN HASADI YAPTI
    • 9 Kasım 2020 - 17:52:40

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, zeytin hasad sezonu kapsamında üreticileri ve zeytinyağı fabrikalarını ziyaret etti.
İlçe Tarım Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen ziyaretlere İlçe Tarım Müdürü Fatin Rüştü Özeser ve teknik heyeti , İlçe Orman İşletme Müdürü Beyhan Altıntaş, Ziraat Odasi Başkanı Hanifi İspir eşlik etti.
Topraktepe köyünde üretici Sait Kekilli’nin hasadına katılan Kaymakam Arık zeytin topladı.
İlçemizin Çukurova’nın bereketli topraklarından bir köşe olduğunu belirten Kaymakam Arık, 43.954 dekar alanda kuru ve sulu arazide ekim alanı olan zeytinin 968.000 ağaç ile 7691 ton zeytinyağı alındığını,bunun yanısıra salamura olarakta tüketildiğini ifade etti.
İlçemizin zeytin bakımından da ciddi bir üretim sahasi oldugunu, ilerleyen yıllarda Ekim alanı ve verimlilik olarak zeytinin baskenti olmaya aday olduğunu söyleyen Kaymakam Arık, “Gerek üreticilerden aldığımız talepler gerekse ürünümüzün markalasarak hak ettiği değeri kazanması gerekmektedir.Bu anlamda birlik oluşturulması ve bu ürünün değer kaybı yaşamadan hem üreticilerimizin yüzünü güldürmesi hemde piyasaya girmesi için,ilce Tarım Müdürlüğümüz, Ziraat odamız bir araya gelerek calismalar yapacağız.Üreticimiz kazanırsa ilcemiz kazanır, ilcemiz kazanırsa ekonomimiz güçlenir.Bizler Kaymakamlık olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz.Üreticilerimize bereketli bir hasad dönemi diliyor.Bir kez daha tüm hemserilerimden Koronavirüs tedbirlerini elden bırakmadan Maske mesafe Temizlik konularına dikkat etmelerini rica ediyorum” dedi.
Kaymakam Arık daha sonra Zeytin yağı fabrikalarını gezerek bilgi aldi.Bereketli kazançlar diledi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz