KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

KAYMAKAM ARIK; KOKAR KAPLICASI SAĞLIK TURİZMİNE AÇILACAK.
    • 9 Eylül 2020 - 20:47:03

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Kokar Kaplıcası’nda yaptığı incelemenin ardından kaplıcanın sağlık turizmine açılması için talimat verdi. Kaymakam Arık; Kadirli Orman İşletmesi Müdürü Beyhan Altundaş, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ile birlikte Avluk Köyü sınırları içerisinde bulunan Kokar Kaplıca’sını ziyaret etti.
Atıl durumdaki kaplıcanın tesislerini gezen Kaymakam Arık, Orman İşletme Müdürü Beyhan Altundaş’dan mevcut sınırlar içerisinde oluşturulabilecek, günübirlik ziyaret ve doğal gereksinmeleri karşılayabilecek bir tesis oluşturulması için ön çalışmaların başlatılmasını istedi. Orman İşletme Müdürü Altundaş, konuyla ilgili çalışmalara ivedilikle başlayacaklarını belirterek; ” Burada oluşturulacak B Tipi Mesire Yeri için gerekli araştırma ve çalışmalara başlayacağız. Zaten elimizde bize yol gösterecek prototip bir çalışma var.
Ziyaretçi sirkülasyonunu göz önünde tutarak bu prototipi günübirlik gelen insanların sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir alt yapıya dönüştürecek belirli kriterleri inceleyip sonucu Sayın Kaymakamımıza ileteceğiz dedi. Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, Kokar Kaplıcası’nın antik yıllardan bu yana coğrafyada yaşayan insanlara sağlık hizmeti verdiğini belirterek, Sayın Kaymakamımıza yöredeki potansiyel değerlere gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum dedi.
Kadirli Kaymakam’ı Ahmet Arık;”Yaptığım ön araştırmaya göre Kokar Kaplıca’sının suyu kükürt yönünden çok zengin bir termominaralli su olarak tescil edilmiş. Alınan analiz raporlarına göre bir çok deri ve eklem ağrılarına iyi geliyor. Zaten yıllardır yöre halkı da bunun için Kokar kaplıcasına rağbet etmiş. Biz bu şifalı suyu halk sağlını ön planda tutarak, sağlık turizmine açacağız. Gerekli talimatları verdim ve takibini yapacağım” şeklinde konuştu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz