“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

KAYMAKAM AHMET ARIK “KURTULUŞUMUZUN 100.YILINI KUTLAMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ”
    • 7 Mart 2020 - 10:51:03

 Kadirli Kaymakamı Ahmet ARIK 7 Mart Kurtuluş bayramının 100.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaymakam Arık mesajında; “Değerli Kadirli’liler; Bu gün İlçemiz için, ülkemiz için anlamı büyük olan önemli bir günün, kurtuluşumuzun 100.yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

7 Mart Kadirli’mizin düşman işgalinden kurtulduğu, Çukurova da hürriyet meşalesinin yandığı günün adıdır.
Geçmişten bugüne değin hür yaşamış, esarete ve baskılara boyun eğmemiş ecdadımızın kahramanlıklarını bugünlerde hatırlamak, aziz şehitlerimizi yad etmek, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacaktır.
Dünyaya örnek olan Kurtuluş Mücadelemizde tek yumruk olan milletimiz, dört bir yanı işgal edilmiş yurdumuzda, bu mücadeleyi zor şartlar altında kazanmış ve adını dünya tarihine yazdırmıştır. Bu mücadele binlerce şehit, binlerce gazi ile kazanılarak Türk Milletinin azmi, vatan sevgisi ve inancının neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir.
Kadirli, Çukurova da düşman işgalinden kurtulan ilk yerdir. Kadirli Çukurova’nın kurtuluş tarihinde önemli bir yere sahiptir. “Çukurova da Hürriyet ve İstiklal güneşi 7 Mart’ta Kadirli’de doğmuştur.” sözü tarihi bir gerçeğin veciz ifadesidir. Kuva-i Milliye ruhu ile Yaycıoğlu İbrahim Ağa’nın konağında başlayan bu ateş, Osman Tufan, Müftü Osman Nuri Efendiler ve Kadirli halkının başkaldırısı sonucu tüm bölgeye yayılmış dolayısı ile Milli mücadelenin merkezi olmuştur.
İşte bütün bunlardan dolayı 7 Mart günü, ecdadın aziz hatıralarına sahip çıkma günüdür. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizin şehit düşen asker ve halkımızın, gazilerimizin kanıyla canıyla dalgalandırdığı şanlı bayrağımıza dün olduğu gibi bugünde, yarında sahip çıkma günüdür.
Hakkı ödenmez vatan evlatlarının bundan tam 100 yıl önce verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için hep birlikte var gücümüzle çalışarak, bayrağı bizden sonraki nesillere helal getirmeden devredeceğimize olan inancım tamdır.
Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek Ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, 7 Mart Kadirli’nin düşman işgalinden Kurtuluş Gününü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Gazi M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, minnet ve şükran duygularıyla rahmetle anıyor, tüm Kadirlilere sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz